• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
svítí značení poruchy elektroniky na motoru
Přejít na stranu  [1] 2 3 4 5 6
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
ascona
Wednesday 23 February 2005 - 05:59:19
Host
Koupila jsem si před 14-ti dny Opel Vectra, 1,6i, 16V, rok výroby 97. Je naprosto úľasná, navíc po Favoritu je to sakra změna Jenomľe teď mi začala svítit na palubce právě ta kontrolka-proucha elektroniky na motoru. Nechápu o co jde, protoľe auto jede úplně normálně. Navíc mi svítila první den po koupi vozidla, akorát já nevěděla co to znamená Pak to teda nesvítilo vůbec a teď, po těch 14 dnech opět. Včera mi to svítilo pořád, zhruba do 15 sec. se zapne, a dneska opět nic, nechápu to. Slyąela jsem, ľe to můľe být vlhkostí, mrazem a tak, prý se můľe zapínat, i kdyľ ľádná porucha na vozu není, je to moľné?? Popřípadě bych byla ráda, kdyby jste mi tady doporučili olej a svíčky, uľ jsem se dočetla, ľe svíčky HGK, nebo tak něco, mám to doma vytisklé, ale ten olej nevím. Prosím přímo o název, né o nějaký speciální rozbor oleje, tomu moc nerozumím Děkuji, děkuji a vąechny machry tady zdravím, díky těmto stránkám jsem troąičku informovaná o mém autě a můľu říct, ľe třeba něčemu rozumím

Ascona
Yper
Wednesday 23 February 2005 - 08:19:44
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
No kaľdopádně pokud bych si koupil od někoho nebo z bazaru auto a závada se projevila v tzv. záruční lhůtě, je moľno to reklamovat. Můľe to být prkotina - viz starąí příspěvky tady ve Vectře a příspěvky v poradně Astra (Egr, brzdy,čidlo otáček,váha vzduchu atp).Chce si je to přečíst. Samo, ľe auto se ti líbí, tak jako mně a i mě drľí velmi dobře stopu a dost dlouho, ale běda, kdyľ uľ jednou ujede, pak je to bez zkuąeností a na úzké vozovce či v hustém provozu hrůza. Neříkám ľe bych ho vrátil, ale chtěl bych případnou slevu, protoľe obecně náhradní díly, jako je váha vzduchu, stojí např. okolo 6tis. Moľná ľe je to prkotina, ale pokud je auto z bazaru, tak tam by to ąlo na nějakou slevu uhrát.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Anonymní
Wednesday 23 February 2005 - 08:40:42
Host
Díky moc za radul. Rozhodně jsem jela do toho bazaru a tam mi právě řekli, ľe si mám nechat v Oplu udělat čtení chyby a pak s tím protokolem jet zpět do bazaru. Tak pak uvidím. V podstatě mi přislíbili, ľe opravu té vady uhradí sami. Protoľe jinak jde o domluvu, část platí majitel vozu a část bazar. Ale já ho mám opravdu krátce, takľe na to spoléhám. Jenom mě právě udivilo to, ľe mi řekl ředitel toho bazaru, ľe to můľe svítit právě působením vlhka nebo mrazu, coľ mě celkem vyděsilo, protoľe potom bych se na to čidlo nemohla spolehnout. Slyąeli jste někdy o tom?
Ascona
Wednesday 23 February 2005 - 08:50:06
Host
Ten předeąlý příspěvek byl můj-chybička se vloudila
JohNek
Wednesday 23 February 2005 - 09:02:43
Host
Kdyľ se ti ta kontrolka rozsvítí, tak je» zrovna do Oplu, aby to napojili na počítač a zjistili chybu. Ale auto nechej pořád nastartované. Kdyľ vypneą klíček, tak se to smaľe. Alespoň mi to tak v oplu říkali, taky jsem měl podobné problémi. (motor stejný, r.v. 96).
A ze zprávou o chybě a předběľnou cenou opravy, navątiv bazar.
pr»ka
Wednesday 23 February 2005 - 09:21:35
Host
Ascono: Kolik ten motor má najetý
riwal
Wednesday 23 February 2005 - 09:31:47
Host
Smaľe se to po odpojení baterky a ne klíče. Jinak si myslím, ľe to je čidlo klikové hřídele - přesně takhle pomalu odchází a je tepelně závislé, jeho činnost nahrazuje čidlo vačky , a proto auto jede zdánlivě normálně. Pokud svítí kontrolka diagnostiky motoru, tak je ECU ve stavu nouze a omezuje max. otáčky na 4500ot./min. a můľe se zdát, ľe auto netáhne jako normálně. Rozhodně jeď na diagnostiku. Čidlo kliky stojí asi 3000,-, ale dá se sehnat levněji, pokud to nemáą moc daleko do Kladna, tak obra» na Andreje.
Ascona
Wednesday 23 February 2005 - 10:06:32
Host
Díky moc.

Jinak najeto má 141226 km. Právě to nechápu, vůbec mi nepřipadá, ľe kdyľ to začne svítit, ľe by se s autem něco zásadního stalo.... Moľná má ale pravdu Riwal, troąku v té vyąąí rychlosti to vázne, ale na 100% to nemůľu posoudit, je teď vąude sníh a tak to moc nehoním. Takľe kaľdopádně mám jet do Oplu aľ mi bude svítit zase kontrolka? Tak to si moľná počkám.... Nejde zjistit závadu i kdyľ to nesvítí?

Díky.
riwal
Wednesday 23 February 2005 - 10:12:55
Host
jj de je uloľená v paměti ECU, takľe pokud neodpojíą baterku, tak ji na diagnostice vyčtou. Rada - tvař se, ľe si to u nich necháą opravit a objednej se a diagnostika by měla být zdarma, jinak stojí asi 500,-.
Ascona
Wednesday 23 February 2005 - 10:22:59
Host
Díky moc za radu. Jeątě poslední dotaz a pak vám uľ dám snad pokoj V tom autobazaru mi řekli, ľe si mám zajet na diagnostiku a oni mi to pak opraví. Mám do toho jít nebo je lepąí přímo Opel? Nebo záleľí co to bude za vadu? Mám troąku strach, ľe mi tam dají nějakou "novou" součástku ze ąro»áku _legion
Přejít na stranu  [1] 2 3 4 5 6  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1740 sec,0.1313 z toho dotazů.