• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega elektrika
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
OMEGA - nefunkční ABS ?
Přejít na stranu  1 2 [3] 4 5
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Stepo
Saturday 24 November 2012 - 16:51:45 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Babula napsal ...

Tak jsem rozebral př. desku, doplnil chybějící žárovku na ABS (někdo jí totiž ukradl) a ta stále svítí a nezhasne ani po nastartování. ABS jak jsem psal samozřejmě ani nefunguje.

Tak co teď? Kde hledat závadu? Případně - kde se vůbec u tý Omegy nachází ř. jednotka pro to ABS?

Díky moc.



Dost mozna Ti odeslo nektere z cidel, pripadne to muze byt i mechanicky problem na naboji kola. Diagnostika napovi.
RJ ABS je primo na cerpadle ABS, v motorovem prostoru. MV6 jej ma pod brzdovym valcem, jak to ma 2.0 netusim, ale podle brzdovych trubek to najdes - cekal bych to na stejnem miste.
Babula
Saturday 24 November 2012 - 18:09:08 Citovat
Host
Tak já na to zejtra ráno mrknu. Že bude něco s nábojem v kole by vysvětlovalo to, že když jedu do pravotočivý zatáčky, tak něco odzadu začne klepat. Jinak ABS čerpadlo je kde? to je přímo ta nádržka na brz. kapalinu? ?:!: omlouvám se, jsem asi uplně blbej.

Díky
Stepo
Sunday 25 November 2012 - 11:39:50 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Nadobka na brzdovku je na hlavnim brzdovem valci. Od nej vedou trubicky do ABSka. takze jdi po nich a ABS jiste najdes. Byva to kostka s trubkama a plastovou RJ ( novejsi modely ), nebo nejaky patvar obdelnika s valcem ( starsi modely )
Babula
Sunday 25 November 2012 - 17:24:04 Citovat
Host
Tak jsem pod nádobkou na br. kapalinu našel plastovou krabičku s nápisem ABS, kryt jsem sundal a jsou tam akorát 2 nebo 3 relátka, co teď s tím? Může být nějaké vadné? Je tam celkem špatný přístup, nerad bych něco dělal zbytečně. Náhradní relé jinak mám.

Jinak ta ř. jednotka je právě ta ''destička'' s těma relátkama? Nic víc tam (asi) není.

Díííky
Colommbo
Sunday 25 November 2012 - 18:58:03 Citovat
Uživatel #2374
Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05
Příspěvků: 1192
Stepo už ti to psal, Babulo: DIAGNOSTIKA...

W124 E320 Coupé - u mě dobrý
Stepo
Monday 26 November 2012 - 15:41:22 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Rele jsou tam jen na ovladani ventilu hydrauliky, pripadne spinani cerpadla.
Ridici jednotka ma elektroniku se svabama, casto je to SMD plosny spoj, takze bud je nekde tam a ty ji nevidis ( coz ma treba muj vuz ), nebo je klidne nekde v aute pod palubkou a k cerpadlu vedou jen signalove a ovladaci draty.
Stare ABS jsem v rukou nemel, jen vim, ze vypada jinak, ale netusim, jestli je RJ jeho primou soucasti. U meho vozu to tak je.

Moc se v tom nehrab, dost mozna to neni potreba a mas jen prodrenej kablik k cidlu, nebo cidlo zanesene bordelem a nesnima.
Diagnostika stoji par kacek, dela to kdejaky garaznik, pripadne popros nekoho z fora, kdo ji ma a bydli pobliz.
Autorizak ji ma urcite, kolik za to ale chcou, netusim.
Babula
Tuesday 27 November 2012 - 01:35:44 Citovat
Host
Takže to tím relátke být nemůže? Docela nechápu pojem ''ABS čerpadlo'', to je kde? Já jen prostě uviděl nádobku s brz. kapalinou, která je na hlavním brz. ventilu, a pod tím vším je jen ta krabička, ve které jsou ty relé, nic víc. Přístup je tam jak k penězům __; hrůza.

Diagnostika v Opelu stojí okolo 1000Kč, a právě proto se mi tak jaksi nechce. Třeba je to prkotina, a jak píšeš, je jen něco s čidlem. Jinak čidlo pro ABS má každé kolo zvlášť? Myslel jsem, že ho má jen jedno zadní (kde je pohon) a to je kombinované pro tachometr, jenže ten mi jde bez problémů.

Je to vážně všechno celkem zajímavé. Někdo tu psal, že to může být i mechanická závada (třeba náboj v kole atd.), jenže to se mi zdá být nepravděpodobné. Kontrolka by přeci nesvítila pořád, ale až při rozjezdu, ne? Ona prostě svítí a svítí (samozřejmě auto stojí a ani se nehne), proto si zkrátka myslím, že mech. závada to nebude.

Takže - poslední dotaz: Má každé kolo svoje vlastní čidlo pro to ABSko? A kde tedy najdu ABS čerpadlo? Ř. jednotku asi nenajdu vůbec, nikdo to tu totiž jak vidím, neví...

Díky díky
Stepo
Tuesday 27 November 2012 - 14:44:59 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Hele Babulo, ja vazne nevim, jakou odpoved vlastne cekas.
Uz to tu zaznelo vicekrat, co je potreba.
Mas tu i napsano, kde ABS hledat, sam jsi ho udajne i nasel, co cekas vice ?
Ne, nemame omegu 2.0, neb to proste nebyl nejoblibenejsi motor na tak tezke auto a ne, nemame v garazi vsechny dily, co se na ta auta od roku 95 do 03 montovala.

Tve vyjadreni obdivu nad tim, ze ABS ma vice nez 1 snimac me utvrzuje v tom, ze nemas ani za mak povedomi o tom, co to ABS je, jak funguje a jake ma komponenty.

Proto doporucuji - obetuj tech 1000Kc a zajed si do servisu. Nejen, ze Ti presne reknou zavadu, dost dobre Ti ji budou schopni i opravit.
Ve finale to pro Tebe muze byt i lacinejsi, protoze podle meho, pokud se v tom zacnes hrabat, mohou byt skody casem jeste vyssi, nez ty soucasne.

Za me je to vse, vsechny potrebne informace jsem jiz poskytl a nehodlam se k tomuto tematu dale vyjadrovat.

Pokud budes mit stesti, snad se najde nekdo dalsi trpelivy, ktery tu anabazi s Tebou projde znovu.
Hodne stesti.
Babula
Tuesday 27 November 2012 - 22:11:56 Citovat
Host
Nikdo mi tu nedokáže napsat, kde se nachází čerpadlo ABS. Nikdo mi tu nedokáže napsat, zda má ABS jen jedno čidlo nebo je jich více (na každém kole jedno), nikdo mi tu nedokáže vysvětlit, kde hledat závadu... zajet na diagnostiku umí každej vůl, já si to chci udělat sám, jelikož o tom autě vím skoro všechno a díly mám na to téměř všechny. 1000Kč těm zlodějům vážěn cpát nebudu! K čertu s touhle poradnou.
Meneator
Tuesday 27 November 2012 - 23:37:46 Citovat
Uživatel #1707
Registrován: Wednesday 01 April 2009 - 08:28:12
Příspěvků: 201
Mily Babulo, nevim kolik ti je let, ale soudim ze jsi mladsi rocnik. Rozohnujes se tady na lidi, at jdou k certu. Pritom jsou to lidi, kteri jsou ochotni ti ZADARMO venovat svuj cas a venovat se tvemu problemu. Tedy zadarmo... Plati clenske prispevky, napriklad na chod tohoto serveru, potazmo na tuhle poradnu, kde se ti snazi odpovedet na tvuj problem. Takove lidi nepotkas dneska zrovna na kazdem kroku. A i kdyz treba kazdy konkretne nema uplne stejne auto jako ty, a nema treba 100% znalosti, snazi se ti odpovedet nejlip jak umi. Takze trochu pokory by ti rozhodne neskodilo.

ABS v omeze ma 4 cidla otaceni kol- na kazdem kole jedno. Nikdy jsem nevidel auto s ABS, ktere by si vystacilo s jednim cidlem otaceni, neni to z principu mozne. Pravdepodobne ma jeste dalsi cidla (cidlo tlaku hydraulicke kapaliny atd)

Kontrolku ABS nekdo z pristrojovky vyndal, pravdepodobne pred prodejem auta. Nejspis za ucelem skryti pomerne vazne zavady. Vcelku bezny jev v nasich koncinach.

TC muze i pribrzdovat jednotliva kola, zalezi jen na tom, jak vyspela jednotka ABS v aute je (myslim ze napr ABS BOSCH 5.3 a novejsi uz umi i pribrzdovat jednotliva kola a do poslednich Omeg se davaly -patri k tomu poruchovejsimu)

Poloha jednotky ABS -ani ja ti neodpovim, kde ABS konkretne u omegy je, protoze mam Vectru. Ale treba Stepo ti psal, podle ceho ji bezpecne najdes. To ze to sam nepoznas a neridis se ani podle dobre minenych rad me utvrzuje v tom je tvoje veta "vim o tom aute skoro vsechno" neni pravda. Nejspis vsichni co ti odpovidali totiz ABS cerpadlo najdou u vsech beznych aut, jako je omega, vcelku bez problemu.

Co muzes bez diagnostiky udelat, je promerit SS odpor cidel multimetrem, zkontrolovat privodni vedeni k cidlum kol, zda jsou draty vporadku (to jen v pripade ze to umis a sezenes si schemata, abys nasel spravne vodice a budes vedet, kde se nachazi ridici jednotka ABS, ktera nemusi byt u vsech rociku sdruzena s cerpadlem), jestli mas osciloskop, muzes zmerit, zda cidla davaji impulzy, kdyz otacis kolem, muzes zjistit, zda do RJ abs prichazeji vsechny spravne signaly (signal seslapnuti brzdoveho pedalu, kostra, napajeni, spinane napajeni).

A ted mi tedy odpovez -na co z toho mas znalosti, na co z toho mas doma schemata, na co z toho mas doma naradi?

Porad je 1000kc za diagnostiku moc? (nevim proc operujes neustale 1000kc, co ja vim, tak se da diagnostika poridit i za min)



[ Upraveno Tuesday 27 November 2012 - 23:45:33 ]

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 [3] 4 5  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1401 sec,0.1058 z toho dotazů.