• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra exteriér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
odrene sklo od sterace
Přejít na stranu  1 [2] 3 4
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
m.a.x.i.m.u.s
Tuesday 06 June 2006 - 12:32:08 Citovat
Host
Je to asi rok co jsem uzavíral novou pojistku a jen se mě zeptal jestli je OK a pak se z dálky podíval jestli tam to čelní sklo vůbec mám ?lola
Uzavíral jsem to ve stejne budově kde jsem přihlašoval auto takže tam byl jen nějaký chlap co to dělal pro více pojišťoven a u kamaráda to samé tak bych to zkusil takhle nějak a zvlášť když to má bát jen nějaká čmouha tak bych to vyzkoušel...
Anonymní
Tuesday 06 June 2006 - 13:22:53 Citovat
Host
Yper napsal ...

Rozleštit to jde. Musí to být pasta se silným abrazivem, kotouč na vrtačce a pořád rosit rozprašovačem!



Mám na skle to samo. Už jsem to zkoušel odleštit kotoučem, ale nějak moc to nešlo. Dělal jsem to leštící pastou na kovy. Taková zelená a pak mám ještě bílou, která se používá na leštění vodovodních baterií před chromováním. Myslíš jako leštící pastu nebo nějakou jemnou brusnou pastu? A rosit je potřeba kvůli chlazení nebo z jiného důvodu?
Díky
Stef
Tuesday 06 June 2006 - 13:24:31 Citovat
Host
Ještě jsem se zapoměl podepsat
JOB
Tuesday 06 June 2006 - 15:23:13 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Bad.Man napsal ...

2 JOB: Když si pouze zapíšeš SPZ tak už ti dneska většina pojišťoven nic nedá kvůli takovejm podvodům - musíš to mít s viníkem sepsaný případně nejlíp protokol od polišů


Tak už to je možná jiný ale když jsem jezdil kamionem tak každou chvilku přišel dotaz z pojišťovny jestli jsem jel tam a tam v tu a tu dobu.

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

Bad.Man
Tuesday 06 June 2006 - 15:54:01 Citovat
Host
JOB napsal ...

Bad.Man napsal ...

2 JOB: Když si pouze zapíšeš SPZ tak už ti dneska většina pojišťoven nic nedá kvůli takovejm podvodům - musíš to mít s viníkem sepsaný případně nejlíp protokol od polišů


Tak už to je možná jiný ale když jsem jezdil kamionem tak každou chvilku přišel dotaz z pojišťovny jestli jsem jel tam a tam v tu a tu dobu.


No nevim .... takhle mi to teď řikal kámoš že prej jim nestačilo napsaná SPZ a datum a čas a místo .... ale byla to Česká tak nevim .... třeba u jinejch je to lepší ....
Stef
Wednesday 07 June 2006 - 11:23:11 Citovat
Host
Zrovna jsem se díval na nabídku Autokelly. Mají tam zelená autoskla s modrým pruhem za cenu asi 2100 + 350 bauset. To není špatná cena. Na VeBe to stojí obdobně, krom bausetu a lišt. To je podstatně dražší. Tak nevím ... vyleštit nebo koupit ...
Papír
Wednesday 07 June 2006 - 12:00:55 Citovat
Host
Mě udělal stěrač něco podobného! Ale měl jsem sklo pojištěný. Protože bydlím u autosklaservisu, tak jsem se byl zeptat jak to řešit. Oni mi navrhli že to vyleští diamantovím práškem ale budu to muset zacvakat a nebo počkám až praskne a bude to na pojišťovnu. Začal jsem to řešit až když prasklo v zimě na jiném místě! Můj brácha to to zkoušel, že šel za ridičem kamiónu že mu rozbyl okno! A on se mu vysmál!! Sice byl zaměstnanec, ale měl od majitele zakázáno cokoliv podepisovat! Protože mu sundají bunus! A kdyý šel na pojiš´tovnu tak mu SPZ datim, a místo nestačí! Musí mít papír od PČR !
Yper
Wednesday 07 June 2006 - 12:42:13 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Proboha, co tu řešíte!
Protože nemohu uvést jak bych to řešil, protože jsem čestný člověk a podobné praktiky neschvaluji, tak vám popíšu jednu příhodu a nikdo mne alespoň nemůže nařknout, že bych někoho naváděl k podvodu.
Byl jeden řidič a ten měl rozbité sklo - jednou ráno to zjistil.
Chtěl to zalepit, ale už to nešlo, bo díra a prasklina byly veliké.
Zajel s autem na výpadovku na odpočívadlo a pozoroval náklaďáky.
I tu viděl, jak okolo fičí jeden náklaďák s vlekem a naložené měl uhlí. Měl zvedlé bočnice, aby tam toho měl ještě víc, než normálně. Okolo jezdily i náklaďáky s brambory od hlíny a s kamením a také pár aut se štěrkem a škvárou.Prostě dost, aby některý nehodu způsobil. Tenhle nešťastník se moc podivoval nad tím, co vlastně ta Policie dělá, co kontroluje, když skoro všechna nákl. auta, která jela okolo něj, neměla své náklady zaplachtované, ač jim to nařizuje zákon! __;
Jemu se ale nejvíc líbil ten uhlák s vlekem. Zapamatoval si, jakou má barvu, zapamatoval si SPZku a jiné nepřehlédnutelné markanty.
Sedl do auta a na nejbližším sjezdu opustil výpadovku a zastavil těsně za sjezdem. Vystoupil a podíval se okolo krajnice, až našel to, co hledal - kus uhlí. Položil ho na silnici a rozšlápl jej. Pak ho posbíral a nasypal do díry ve skle a taky drobnou drť nasypal za konec přední kapoty před přední sklo - prostě vychcánek a detailista!
Zavolal Policii a oznámil DN. Těmhle umělcům to sice trvalo a nechtěli původně vůbec přijet, ale on jim odcitoval zákon, že policie se k DN volá, když vznikne škoda 3. osobě, když škoda přesáhne 20 tis. a nebo, když se účastníci nedohodnou, jako je tento případ, protože řidič z místa DN ujel!
Když policie přijela, tak se ho samozřejmě ptala, proč se za řidičem nerozjel? Protože jsem odbočoval vpravo, vlevo už byla plná čára, která mi zakazovala se zpětně připojit a navíc za náklaďákem, který mi škodu způsobil a předjížděl mne vlevo, jela další auta, která bránila mému připojení a také za mnou jela další auta, která odbočovala jako já, takže jsem nemohl zastavit a připojit se. A jinak k tomu poškození došlo, když mne nákladák s vlekem míjel. Lekl jsem se tak, že jsem málem naboural do svodidel!
Protože byl ale tenhle filuta navíc koumák, tak měl kamaráda, kterého s ním nijak nemohli spojovat - pokud by chtěli!? Od něj měl číslo jeho SPZky a to jim ještě dal jako další argument pro důkazní šetření. Pak jim nadiktoval markanty auta - naštěstí si vybral auto, které mělo čistou SPZ - samo, že jim nediktoval číslo auta, ale vleku! Tak hloupý nebyl.
Kamarád jeho výpověď podpořil, když ho předvolali, tím, že uvedl, že jel za ním. Vlek zjistili, zjistili i tahač a řidiče a i že toho dne tam jel.
Trvalo to skoro 2 měsíce, ale vyplatilo se! Pojišťovna zápis ze šetření PČR vzala a částku za opravu, "-" amortizaci, vyplatila.
Kdyby nechtěla vyplatit, tak by na ni podal stížnost a nebo by se obrátil na svaz pojistitelů, který má na takovéto případy fondy a řeší je - když je viník neznámý nebo když není pojištěný ten, co nehodu způsobil - to mi ten známý řekl, že si to zjistil!
Každopádně s tím jinak nesouhlasím, protože se jedná o podvod a navíc to odporuje mému přesvědčení, ale stalo se!
Mně se to nelíbilo už proto, že chudák řidič náklaďáku dostal pokutu za něco, co neudělal. Na to mi známý řekl, že ať to neřeším, protože stejně porušil zákon, neboť jel s nezaplachtovaným autem!
Takže kdyby prý nerozbil sklo mně, tak by v budoucnu rozbil někomu jinému a kdoví, jestli už nerozbil někomu sklo v minulosti! Takže bylo otázkou času, kdy pokutu vyfasuje tak jako tak!
Já to také uvádím proto, že vy, kdo jezdíte se sypkými materiály, tak je plachtujte, aby se vám něco podobného nestalo!

[ Upraveno Wednesday 07 June 2006 - 13:18:42 ]

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Pojišťovák
Thursday 08 June 2006 - 20:43:16 Citovat
Host
Panove vite, proc jsou pojistky aut tak drahy? Protoze se delají takový podvody, jak o nich tady písete. Poskrábal jsem si sklo? No jasne, kamínek, proc bych to mel platit já, ze? Blbe vjedu do garáze - a ejhle, támhle Pepa jezdí s nákladákem. Nacouval jsem do sloupku? Hele Lojzo, ty más sluzební feldu s koulí... A v podstate za blbost vsech tech sikulu, co si sklo poskrábali nebo blbe vjeli do garáze platíme vsichni - ve stále drazsím povinným rucení.
rob
Thursday 08 June 2006 - 20:55:46 Citovat
Host
A tohle kamarádičkování skončí s novým silničním zákonem dne 1.7.06.Už chci vidět jak se někdo připraví o body kvúli prasklého skla od souseda.Ale mimochodem,taky jsem sousedovi nechal kdysi dávno z poj. domácnosti zaplatit sklo.Ale to jste měli vidět,jak rychle mi zvýšili pojistné.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3 4  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.3066 sec,0.2526 z toho dotazů.