• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Problém se startování zahřátého motoru u VB 1,6 16V
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Petr P.
Saturday 16 October 2004 - 21:12:00
Host
Mám dost blbý problém. Po nastartování jiľ zahřátého motoru to sice chytne hned (neni problem ze starterem, tedy aspon myslim), ale jako by to chytalo druhý dech. Prostě se to nějak dusí, jako by bylo něco ucpané. Z výfuku vybafne čmoudik, pak kdyz to ten dech chytne, tak vyskoci otacky treba ke 2,5 tis a rve to (na plyn samo vubec nesaham), po nejake chvilce to spadne a otacky kolisaji. Kdyz se pak rozjedu, tak po prerazeni, tedy vymacknuti spojky jsou stale otacky neklidne, ale po chvili se to srovna a je to pak vse jiz o.k.
Netusite nekdo v cem by to mohlo byt? Svicky jsme daval nove (myslel jsem, ze to byla nima), ale dela to furt. Benzin je take o.k. (beru jen Aral a Agip a posledni dobou jsem zkousel 98, protoze jsem mel podezreni na benzin. Ale nepomohlo. Benzinovy filtr take menim, tak zasrane to asi neni. Jeste je pravda, ze i nekdy pri jizde se mi zda pri kolem 2,5 tis.ot. chod motoru je nepravidelny, ale jen pri nizke rychlosti tak kolem 60tky. Ale jen nekdy. Kontrolka diagnostiky nic nehlasi. Tak vubec netusim v cem by to mohlo byt. Jinak mam uz najeto 170 tis. Diky za kazdou radu. Petr P.
NIO
Sunday 17 October 2004 - 13:19:12
Host
u tohohle motoru to muze byt vsehcno na co si jen vzpomenes.cidlo otacek kliky,nebo vacky, nebo egr, nebo krokac, nebo pridrene ventily.nebo lambda.
Lib
Sunday 17 October 2004 - 13:45:41
Host
me to cim dal vic pripada, ze tenhle motor byl udelanej aby se servisaci neflakali
Petr P
Monday 18 October 2004 - 14:50:56
Host
No to potěą na těą. Takľe to hodit do servisu a a» se napasou? No zatím to není tak tragické. A hlavně to dělá jen kdyľ je to teplé. Takľe kdyľ jedu ráno do práce, tak to chytne jedna báseň a pak kdyľ jedu odpoledne nebo večer domů tak to stejné. Horąí to je kdyľ bych někde hodně coural. Ale je taky moľné, ľe se to bude zhorąovat. No uvidíme.
Diagnostika zjisti, kde je pricina? Nebo se v tom vrtat cely den nez vubec na neco prijdou?
NIO
Monday 18 October 2004 - 20:09:06
Host
pokud budou cist a porovnavat parametry a budou vedet co delaj tak pokud to opravdu neco bude vadne najdou to. jinak to bude dloouheee laborovani a zkouseni.
EnRico
Saturday 23 October 2004 - 22:57:11
Host
Pokud to dělá jen teplý a studený ne, začal bych tím EGR ... tam by ten pokus moh vyjít vcelku levně, kdyľ ho zkusíą ucpat podloľkou , jak se tu řeąilo hodněkrát.
PetrP
Sunday 24 October 2004 - 12:24:02
Host
Já mám spíą podezření na čidlo sytiče. Jestli tam někde nějaké je. Prostě kdyľ je to teplé, tak je zaplý sytič a pak se sytič nevypne. Po rozjetí a několika metrů jizdy jsou otáčky po vyřazení kolem 2500 tis a kdyľ sundám nohu z plynu při zařazené rychlosti, tak to jede furt. To znamená, ľe běľí sytič. Po chvilce jizdy se to srovna a pak je to uz o.k. sytic se vypne. Co vy jeątě na to? Jakou roli v tom můľe hrát ten EGR?
EnRico
Sunday 24 October 2004 - 19:45:02
Host
Asi máą pravdu, já si nevąim toho, ľe ti to jede i bez mačkání pedálu plynu. To asi nebude EGR. Tvoje verze zní pravděpodobnějc.

Mně dělal EGR to, ľe studený to chytalo dobře, ale teplý to chytalo kuckavě a na volnoběh se to dusilo.
Andrej
Sunday 24 October 2004 - 21:25:30
Host
Za posledni mesic jsem tento problem na x16xel resil 3x. NIO ma v zasade pravdu, ale vicemene se to resi pomerne ryhle a jednoduse.
PetrP
Friday 29 October 2004 - 20:23:05
Host
To Andrej:
Rikas, ze jsi to resil 3x a jak jsi to vyresil? V cem byl problem u tech Tvych pripadu? Pokazde neco jineho?
Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1999 sec,0.1557 z toho dotazů.