• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: ZAfira interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
volna sedacka ridice
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Thomason
Wednesday 02 January 2008 - 14:11:10 Citovat
Host
Zdravim, mam 14 dni Zafiru 2000, X16XEL, zatim vse OK, ale jediny problem - jakoby se mi propada (plave) sedadlo ridice dozadu doprava - rekneme o 2-3 cm. Kdyz zatacim vlevo, neni to nic moc pocit. Mam dojem, ze to souvisi s vyskovym nastavenim sedadla. Pokud je v nejvyssí poloze - tak to docela drzi, ale smerem dolu se ten problem zvetsuje.... u spolujezdce drzi sedacka jak pribita.... mam trochu obavy z rozmontovani kvuli predpinacum pasu a airbagu. Nemate s podobnym problemem a jeho resenim nekdo zkusenost? Diky za info!
Yper
Wednesday 02 January 2008 - 15:12:51 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Sedačka jde vymontovat celkem v pohodě.
Nevím jak je to přesně u Žirafy, ale nebude to o moc složitější než u VectryB, kde drží jen na dvou šroubech vzadu v lyžinách. Vpředu je uchycena na vsunutých patkách, takže po demontáži zadních šroubů (s torx hlavou) sedačku asi budeš muset překlopit dopředu a vyháknout. Před vyháknutím na spodku sedačky uvidíš konektor s pojistkou, kterou uvolníš a konektor rozpojíš.
Odpojení od konektoru se zásadně provádí s vypnutým zapalováním a ještě lepší je možná odpojit baterii - pak nehrozí vůbec nic (myslím tím likvidaci předpínače pásu).
Bude-li sedačka mimo auto, tak se vyvaruj jakéhokoliv zapnutí klíčku v zapalování. Proběhne test, ten zjistí nepřipojený předpínač, který je součástí airbagového systému, zapíše se ti chyba do ŘJ airbagu a budeš muset zbytečně na diagnostiku, aby ti tuhle chybu vymázli. Nejde vymáznout jinak!

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
thomason
Wednesday 02 January 2008 - 15:49:47 Citovat
Host
super, diky za info, zkusim, koukal jsem jeste taky do ty knihy na udrzbu ASTRA/ZAFIRA, je tam i postup, tak snad to pujde v poho....
Kutulin
Sunday 17 May 2009 - 17:55:04 Citovat
Host
No škoda že Thomason už nedal vědět jak to dopadlo. Mám ten samý problém, když je sedačka u řidiče uplne dole, tak pravá strana (u tunelu) je asi 1cm nad dorazem. Když si sednu, tak sedačka je jak přikovaná ovšem při jízdě když zatáčím doprava, tak mám pocit že vypadnu z auta, právě ve chvíli, kdy se o ten 1cm pravá strana zvedne....hmm a přitom je to taková blbost. :_:n
Hujer
Monday 18 May 2009 - 00:51:27 Citovat
Host
V každém pøípadì to chce sedaèku vyndat a zkontrolovat mimo auto.
Opravoval jsem jednu sedaèku u VB, která mìla na jedné stranì utržený svar takové trubky, která vzadu spojuje levou a pravou stranu sedaèky. Sedaèka se houpala a pøi zatížení byla na stranì u tunelu (tam to bylo utržené) níž.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1489 sec,0.1186 z toho dotazů.