• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: vectra tuning
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
VB 2.2 DTi - chiptuning , úpravy , verze sport , alu kola , atd....
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
freez
Tuesday 06 November 2007 - 10:15:48 Citovat
Meriva MPV Enjoy Red Magma edition
Uživatel #316
Registrován: Sunday 13 March 2005 - 13:00:24
Příspěvků: 1620
z0diaC napsal ...

zas je otázka jak dlouho vydrží ten řetěz,pokud je motor upravovaný (výkonově) .... pac myslim,že je jako celozivotni konstruovaný na těch cca 92kW.
2 Steve : co tam máš přesně za úpravy ? - posli mi na mail fotku Tvojí VeB - vypadá dobře.



fee napsal ...

z0diaC napsal ...

zas je otázka jak dlouho vydrží ten řetěz,pokud je motor upravovaný (výkonově) .... pac myslim,že je jako celozivotni konstruovaný na těch cca 92kW.
2 Steve : co tam máš přesně za úpravy ? - posli mi na mail fotku Tvojí VeB - vypadá dobře.


cus, mam stejny motor, bylo mi receno profi upravcem ze retez menit netreba. mam to postelovane na cca 118 kw , dulezite je uzivat vykon s rozumem, klasika nevytacet studene, ochlazovat po dojeti atd...musim rict ze s tempomatem tenhle motor nema chybu



steve napsal ...

fee: do ti dělal chip,scháním někoho solidního



fee napsal ...

steve napsal ...

fee: do ti dělal chip,scháním někoho solidního


mam to od: Odkaz nejdrive provedou diagnostiku motoru, zda je vse vporadku, chvili stim jezdi. pokud je vse ok, turbo, vaha vzduchu atd provede se uprava, a opet se pripoji k diagnostice a neco stim odjezdi. pokud je vse ok, auto mas druhy den. neni to vyhnane na maximum ale je to zmena kterou poznas na 100% ve vyssich otackach stoupne samozrejme spotreba, v beznem provozu a zvlast na dalku je mensi, do madarska ve 4 lidech + plny kufr pri rychlostech do 160ti to zralo 5,8 l , Libi se mi ze je uplne jedno jak je auto nalozene, porad ma strasnou silu a zrychleni..ale to i pred upravou..



fee napsal ...

to sme trochu odbocili od toho retezu u 2,2 dti ma chip podle mne cenu, vysledek je opravdu hodne znat, nejsem zadny zavodnik ale rad si cas od casu vychutnam to zrychleni pri predjizdeni ktere mi prislo u puvodnich 92kw celkem slabe.. lidi kolem toho budou vzdy rozdeleni na dva tabory pro a proti. rad bych to nekdy porovnal na nejakem srazu, zajima me jak oproti tomu jede treba benzinova 2,5 nebo 2,2 vectra



steve napsal ...

Tak já vím ze zkušeností že benzínová 2.2 je oproti dti mrtvá _;



cukrouš napsal ...

Mám jen takovou otázku. Dneska jedu koupit Vectru 01 2,2DTI akorát mě zaráží ,že nemá pal. počítač. Je to vůbec možný na tenhle rok výroby.A další věc co mě vrtá hlavou co napsal Steve, protože sám vlastním astru G s x20xe a právě kvůli vectře sem absolvoval 250km abych se v ní svezl a když porovnám tyhle dva motory tak výkonově je o trochu lepší benzin a to hlavně na rozjezd, ale na druhou stranu zase nevím jestli je u DTI vše v pořádku.



z0diaC napsal ...

cukrouši bohužel možné to je .... taky nemám pal. PC ... aspoň nevidím tu spotřebu,když jí šlapu na krk _;
měl jsi se povozit s vícero 2.2 DTi nebo si vzít sebou někoho,kdo v tom jezdí



Anonymní napsal ...

Mam taky tu 2.2Dti a za nic bych nemenil a uz na za 2.2 v benzinu to nejde srovnat vykonnostne ani nijak jinak a 2.2 v benzinu kdyz tomu nalozis te sezere i s botama ?lola Ja kdyz nalozim te sve 2.2Dti tak pojedu maximalne za 6litru.


PS:Steve jak si psal,ze zatim mas tu Vektricku bez tuningovych uprav zatim tak jestli bys to zacal nejak ladit a chtel se zbavit predniho narazniku(ikdyz ten tam nejhezci) tak se mi dej vedet treba na Email nebo 604576451,diky



steve napsal ...

Tak nárazník je to poslední co bych prodával,je to raritka u nás a dobře to vím a další věc je cena za nový 15tiskč.Takže určo neee!
Chtěl jsem tuhle verzi kvůli tomu abych už nezasahoval do karoserie, aby to nebylo nic okoukanýho co nikdo nemá..... _;



steve napsal ...

No myslím,,anonymní", že spotřeba jak uvádíš 6L u 2.2DTI,když tomu šlapeš jak chceš, je mimo realitu !!!!



z0diaC napsal ...

souhlas ze Stevem ... ta spotřeba je dalka s lehkou nohou
jinak Steve - těchhle nárazníků už tu pár jezdí - všechny dotažené z DE ... okoukaný rozhodně není.
já vozím tenhle - ten kulatý se mi nelíbí





steve napsal ...

nEŘÍKAM ŽE JE JEDINÝ.ale myslím že origo těhle verzí sport, jsou tu tak max3ks v ČR.



Anonymní napsal ...

Tech origo verzi jezdi po nasich cestach hoodne,ale malo kdy jsou k potkani.Ja mam taky ten co zOdiaC a vic se mi podoba ten Sport _; Kamarad ho ma po lehke bouracce,no byla veci,ale naraznik prezil jen s mensima prasklinkama a chybi tam ta mrizka a drzaky na mlhovky a ty silendblocky na uchyceni tak nekoho hledam kdo by mi to zrepasoval do puvodniho stavu.Jinak mi ho necha za 3000kc,ale navim kolik prave bude stat repas a jestli to vubec pujde coz asi jo,ale nechci to mit zas nejak fusersky udelane.



Anonymní napsal ...

No jinak k te spotrebe panove nechci se hadat,ale dokazal sem tam mit i 4.8l na 100km!Samozrejme,ze ne po meste,nevim jak to zere vam nebo po kom to auto mate hraje tam roli hodne faktoru,ale momentalne se pohybuji na 5.6l na 100 a to obcas zenu a obcas treba ne,ale spotreba je porad stejna ikdyz letim po dalnici s tempomatem porad 150km.Myslim,ze muj barevny palubni PC nekeca,hodnekrat sem to pro jistotu nuloval a porad stejne hodnoty mi vylezali



steve napsal ...

Myslím že každý asi mluvíme o jiné v¨ěci,origi verzí sport model 01-02 tu nejezdí hodně ale hodně málo cca ty 3ks,nejde jen o přední nárazník. Mimochodem ten nárazník co můžeš mít za 3tácy je od kluka s Čweského Těšína,který spleskal auto a nárazník jakštakš přežil,cenA je to super,ale je bez držáku auchytů a mlhovky do tohodle nárazníku jeté jen tak neseženeš anové také nestojí tisícovku.
Jinak ke spotřebě lehká noha,motor OK,bez vad,průměr 6,3l,tak neuvěřim že pod plným nepřesáhneš 6l,pro mě je to sci-fi



Anonymní napsal ...

Ty znas Romana z ceskeho Tesina Ja jsem z Karvine nejsi nekde pobliz,ze by ses prijel presvedcit,ze o te spotrebe vazne nekacam?Mozna tech Sport verzi existuje malo to bych se nechtel hadat,ale on mel taky Sport verzi a rozpleskal se mu v tom kamarad,ktery letel v desti do tocky 170 a nejak to neustal a bohuzel zemrel.Asi precenil sve sily jezdecke.



Anonymní napsal ...

Jo jinak Steve pokud mi stou spotrebou neveris tak mi posli mail a ja ti vyfotim svuj palubak a poslu ti foto,ze ty udaje nekacaji Jinak ty mas taky ten svuj klenot uz s barevnym displayem na navigaci a kolik si daval za Vectru pokud mohu vedet.Dik



z0diaC napsal ...

já mám spotřebu jako Steve ... kolem 6 a čtvrt litru - lehká noha .... Anonym má asi odpojený 1 válec _;
jinak kuci ty barevné displeje Vám závidím ...hoďte nějaké foto,jak to vypadá.
Co všechno má ten kluk z Těšína na prodej ?



Anonymní napsal ...

tak mi posli email a s radosti ti par fotek udelam _; Jinak polovinu veci beru od nej ja jako ten sport volant,radicku a klenot je ridici jednotka cipla na 165koni a 345Nm kroutak a postelovana mapa jako sani chlazeni oleje atd od nejake renovovane firmy.Jinak ma asi pristrojovku,ten naraznik a nejake drobnosti.Co bys presne potreboval ja se ho zeptam jestli to jeste ma



z0diaC napsal ...

Email no bral bych třeba kola - ty co má Steve ale po takové havárce asi nebudou OK,co ?
Jinak jsem sháněl řadičku,ale ty už jsi psal,že bereš ... zbytek po mailu



Anonymní napsal ...

Radicku mi nabizi tady jeden z poradny a ty kola mel a uz je prodal take sem je chtel,ale zavahal sem tak sem si sehnal jine 17.Dobra behem stredy ti poslu fotky pocitace a na zbytek se domluvime po mailu



steve napsal ...

Ty kola 17" jsou na prodej v bennetcars v Praze,jsou sïce pěkný,ale maj et47,takže tramvaj,nevím cenu ale maj dost alu na výběr,já je budu na jaře sundavat a mám už doma připravený 18"x9" RH zw3 no bomba kola,už se těším.Jinak foto co jsem posílal zodiakovi mé navigace,nebyla z mého auta,nemám bar.displej.

Co se týče spotřeby,je mi to vcelku fuk za kolik jezdíš ty ,já prostě jezdím zya6,3l a mín to prostě nedostanu,jedině že bych odpojil ten 4válec.



steve napsal ...

Neznamená to když ji má klukm od Vás ,že jich pak jezdí hodně!!



cukrouš napsal ...

Tak a už jí mám doma.Nejvíc co mě štve, je právě ten palubáka proto mám jednu otázku :jestl by se dal dodatečně namontovat a kolik by to asi stálo. Jenom připomínka k té anonymní spotřebě:jedna věc je co říká palubák a druhá věc je ,co říká skutečnost. Tchán má passata tdi a pochvaloval si jakou má krásnou spotřebu do té doby než to spočítal podle skutečnosti a zjistil ,že místo 5,6 mu to žere přesně o 1l víc,ale to je jedno.Když budu jezdit do 7litrů tak pro mě to bude přijatelné a to hlavně proto ,že mě stála nakonec jen 118tis. což je na2,2DTI rv. 01 víc než slušné.



Martas_ napsal ...

cukrouš napsal ...

Tak a už jí mám doma.Nejvíc co mě štve, je právě ten palubáka proto mám jednu otázku :jestl by se dal dodatečně namontovat a kolik by to asi stálo.


Jestli se nepletu psal jsi, ze jedes kupovat 2001 tedy facelift, coz k domontovani palubaku znamena :

Vymenit vetsinu elektroinstalace pod pristrojovkou (facelifty bez palubaku maji jiny konektor pro MID/TID)
Vymenit display (TID za MID)
Dotahat draty k cidlum
Doplnit nekolik cidel
Vymenit packu steracu

Cena pocitej nekde okolo 7000 + prace

Bohuzel facelifty jsou osizeny na priprave takze se musi tahat ty drat (doplneni cidel je normalni i kdyz u nafty se jich doplnuje mene) a pak je tu jeste problem s tou kabelzai ktera se musi menit zejmena diky jinemu konektor/TID.



z0diaC napsal ...

tak tak - jak píše Martas - jestli chceš palubák tak to radši prodej a kup jine auto s palubakem
taky jsem zjistoval - nakonec jsem palubak zavrhl ....



Anonymní napsal ...

zOdiaC.a jeste k tem kolum mam doma jedny fung 17 s uplne novyma gumama nemel bys zajem.Poslal bych ti foto i stim barevnym palubakem pokud chces.



Anonymní napsal ...

steve, a ty sve 17origo cos tam mel budes prodavat?Mel bych zajem _;



steve napsal ...

uvidíme na jaře..



steve napsal ...

ale poptej se v tom bennetcars,tam je maj na 100% tysamé akorát ty ceny jsou tam brutální,za origo 18"OPC chtěli 6000 za kus



Přesunuto z vlákna rozvodový řetěz 2.2 DTI pro odbočení od tématu , děkuji za pochopení a můžete pánové v klidu debatovat dál jak je libo , hezký den přeji freez.


[ Upraveno Tuesday 06 November 2007 - 11:09:17 ]

Meriva MPV 2008 Z14XEP I Londýn I Paříž I Dovolená I Merivaclub

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1711 sec,0.1339 z toho dotazů.