• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Corsa :: CORSA - COMBO :: Corsa - Combo ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Servisni intervaly a co se ma vymenit
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Poky
Thursday 03 May 2007 - 13:33:20 Citovat
Host
Ahoj mam moznost koupit Corsu B, r.v. 97, motor 1.7D. Na co je treba si pri koupi davat pozor u tohoto motoru? (nikdy jsem diesla nemel). Mate nekdo servisni intervaly? a co se ma dle vyrobce pri danem poctu km vymenit? ( je to pravidelne servisovane, tak abych nekoupil neco tesne pres vymenou rozvodu atp.) Mam jich na vyber vic, jsou to byvale sluzebaky, je tam i o neco starsi s motorem 1.5D, je u tohoto motoru vyrzny rozdil ve spotreb, kvalite, vydrzi atd.? Vyplati se koupit konkretne nejaky rok vyroby a novejsi? ( jestli byly nejake podstatne konstrukcni zmeny od nejakeho roku) Jsou tam auta tak r.v.95-99 samozrejme v ruznych cenach. Tak prosim napiste vse co vite, Diky Poky
Lhex
Thursday 03 May 2007 - 20:01:46 Citovat
Host
čím starší auto, tím kratší servisní interval, těsně před výměnou rozvodů je každé koupené auto, konstrukční změny samozřejmě bývají časté a při koupi motoru je třeba dávat pozor a vyplatí se koupit novější! Tolik vše co k tomu vim.
Promiň ale ta tvoje otázka je taková... _;
Poky
Thursday 03 May 2007 - 21:04:56 Citovat
Host
Lhex napsal ...

čím starší auto, tím kratší servisní interval, těsně před výměnou rozvodů je každé koupené auto, konstrukční změny samozřejmě bývají časté a při koupi motoru je třeba dávat pozor a vyplatí se koupit novější! Tolik vše co k tomu vim.
Promiň ale ta tvoje otázka je taková... _;


Nerek bych, ze kazde koupene auto je tesne pred vyenou rozvodu, kdyz je cely svuj zivot servisovany dle pozadavku vyrobce, nac je potom hned po koupi měnit? Je samozrejme mozny, ze cim starsi auto, tim kratsi interval, ale me se jedna o intervaly dané výrobcem a co je pri nich treba menit, tzn. nemyslim dily, ktere menis, kdyz uz jsou spatne a je to na nich dobre poznat (tlumice, kotouce....) ale jsou dily, ktere, kdyz auto davas od vyroby do autorizovaneho servisu, se meni automaticky nezavisle na tom v jakem jsou stavu, a o tyto vymeny se mi prave jedna. Mam na vyber asi z 10ks cors 1.7D nebo 1.5D byly to sluzebni auta a jsou na 100% davana pravidelne do autorizovaneho servisu, bez ohledu na to co to bude stat.
JardaB
Thursday 03 May 2007 - 21:15:52 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
No minimalne stoji za to stav rozvodu proverit, ja aspon vzdy co nejdriv vymenim aspon remen, pri tom testnu stav kladek.

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Lhex
Thursday 03 May 2007 - 21:45:24 Citovat
Host
Poky napsal ...

.. kdyz auto davas od vyroby do autorizovaneho servisu, se meni automaticky nezavisle na tom v jakem jsou stavu..


má zkušenost je jiná, ale to nevadí. __;
Důležitý je stav každého jednotlivého auta, jestli se střídali hodně řidiči, (služebák nikdo nešetří!) opotřebení interiéru..na obecnou otázku těžko konkrétní odpověď.
Poky
Thursday 03 May 2007 - 22:06:05 Citovat
Host
Mno je pravda, ze v servisu ti to rict muzou, ale udelat nemusi, jinak jsem to chtel vedet prave proto, abych si to moh zkontorlovat, jestli to co by melo byt udelane je udelane, kdyz se chvastaji, ze auto bylo pravidelne servisovane. Clovek dneska nemuze verit nikomu, proto patram po informacich. Mozna moje otazky zneji hloupe, nebo zbytecne, ale kazda infomace je dobra, kdyz kupujes typ auta o kterym nic nevis. Ja jsem uz mel kadetta a vic poruchovy auto jsem nevidel, ale nejspis to byl blbej kus...chybama se clovek uci, proto se ptam jeste driv nez koupim a ne az kdyz to budu potrebovat. Nikdy jsem dieselove auto nevlastnil, jen jsem mel jako sluzebni a to me nic nezajimalo, takze do tech motoru moc nevidim, ostatni si samozrejme bez problemu vsechno prohlednu. Ted mam mazdu BG 1.6 16V a naprosta spokojenost, ale chci neco uspornejsiho a taky mam moznost kupovat naftu za vyhodnejsi cenu... takze proto moje rozhodovani o tomto aute.
VGT
Thursday 03 May 2007 - 23:22:24 Citovat
Host
Podle tech. instrukci Oplu se maji rozvodove remeny menit nasledovne:
8let/ 60000km veskere motory. vyjimky nasleduji:
Z14XE,Z16XE, Z18XE a XEL 6let nebo 90000km ale pri velkych km probezich. pri mensich 60000
Y17DT,Y17DTL 10let/150000km a pri mensich probezich 90000km
Cesťák
Friday 04 May 2007 - 08:13:45 Citovat
Host
Jsem nyní ve stejné fázi jaky ty a možná ti pomůžou i mé zkušenosti. Je to můj názor, ostatní určitě budou reagovat a ty si tak své informace vytěžíš, po angliku data mining.
Pokud kupuješ ojetinu zajímej se o dokumentaci a chtěj vidět fakturaci, nebo výpis s autoservisu. Pokud to jsou služebáky, servisují je u značkových servisů a ty majiteli vozu udělají výpis. Navíc firma automaticky archivuje veškerou fakturaci, pokud bdou chtít dodají, pokud ne něco tají. Služebáku bych se nebál, mívají pravidelný servis, jen bych se snažil zjistit, jestli to byla holka pro všechny (rozhodně nebrat) a nebo to měl přiděleno jeden člověk. Většinou stačí vědět o jakou firmu se jedná (velký techničák) a obrázek si uděláš.
Co se nafty týká já do ni nejdu přesto, že jsem o tom vážně uvažoval proto, že dle mého laického názoru je třeba počítat s vyšími servisními náklady s ohledem na ujeté km. Nové auto v naftě bych klidně vzal. Pomůže ti, pokud uvidíš výpis z autoservisu a na něm výměnu vstřikovacího čerpadla apod.
Jak psali kluci už několikrát, pokud nemáš jistotu, že byly rozvody dělaný, musíš je udělat sám. Získat jistotu však není tak snadné, všechno jde nějak obejít. Já bych sázel na to jaký dojem na nme dělá prodávající a jak se chová při prodeji.
Poky
Friday 04 May 2007 - 08:32:57 Citovat
Host
Dneska se na ne jedu podivat, ceny jsou od 20tkč (r.v.95) az to 35tkč (r.v.99) takze je urcite s ceho vybirat, uvidime, jak to nakonec bude s tim servisem.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1884 sec,0.1454 z toho dotazů.