• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Sintra :: SINTRA :: Sintra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
čerpadlo
Přejít na stranu  1 [2] 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Karel
Saturday 07 October 2006 - 00:18:54 Citovat
Host
Tak po delší době a výměně čerpadla je závada -cukání motoru odstraněna. Všem děkuji za radu a pomoc. Pro úplnost uvádím, že i čištění zabralo dost času, hlava a vše kolem bylo dost zanešené, veškeré průduchy v podstatě byly z poloviny zanešeny.
Čerpadlo na 2,2 DTi jsem nakonec vzal z Brna za 20. tis. bez DPH, přišlo vše se záručním listem a podrobným návodem montáže, odvzdušnění motoru apod., to si pochvaloval hlavně automechanik.Pán co mi čerpadlo posílal mi dokonce sám volal, zajímal se, jestli je vše v pořádku, pokud by se to někomu hodilo, uvádím tel. 777620300, specializuje se pouze na Opla, snad to není nějaká nepovolená reklama, ale setkal jsem se u tooto prodávající se slušným vystupováním a zájmem, to se také pokaždé nevidí. Teď už mi nezbývá než-li doufat, že zase budu chvíli v pohodě jezdit.
Karel
Tuesday 03 April 2007 - 00:34:15 Citovat
Host
Zdravím všechny, mám opět dotaz na motor 2,2 DTI (Sintra). Jak jsem psal již v minulých příspěvcích, měnil jsem kvůli cukání motoru čerpadlo, vše bylo asi 3 týdny OK. potom to začalo znovu, diagnostika nic neukázala, zkoušel jsem, resp. opravna, procházet vše podle rad na těctho stránkách, zatím bez výsledku. Dříve motor pocukával při lehkém plynu, tj. nižší, takové udržovací otáčky, volnoběh šel normálně, ale nikdy nezhasnul. Teď se mi už třikrát při nižších otáčkách stalo, že zhasnul, po vypnutí a zapnutí klíčku naskočil. Aby toho nebylo málo, tak mi to třikrát udělal za plné jízdy ( jak při jízdě ccca 90 km, tak 130 km) akorát, že když se to stane přijízdě, tak jak jsem rozjetý a klíček je zapnutý, tak pouze dost motor cukne a znovu naskočí, jak kdybych utnul přívod paliva nebo mě zezadu auto na chvíli někdo přidržel. Ještě by mě zajímalo, jestli jsou dostupné někde údaje, jak by měly hodnoty při diagnostice vypadat. Předem děkuji za názory.
hery
Tuesday 03 April 2007 - 23:03:31 Citovat
Host
řídící jednotka,porušena,prodřená elektroinstalace.
Karel
Tuesday 03 April 2007 - 23:59:44 Citovat
Host
Díky za názor, vychází z vlastní zkušenosti? Nedá se blíže specifikovat část elektroinstalace nebo je to jedno, kdyby to bylo vadnou řídící jednotkou, tak by to zjistila diagnostika?
Karel
Thursday 05 April 2007 - 23:50:27 Citovat
Host
Ještě upřesňuji závadu a uvítal bych něčí názor, co servisu se dostanu nejdříve až příští týden. Motor už nejenom že pocukává, ale při plné jízdě najednou přestane běžet, ani za jízdy nenaskočí ( jako kdyby došlo palivo, přestala jíž elektřina apod.) ,musím zastavit, vypnout klíček a znovu nastartovat, potom mohu pokračovat v jízdě. Díky všem za radu.
vvddvvdd
Tuesday 17 April 2007 - 01:54:35 Citovat
Host
Taková drobnost - kdys měnil naposledy palivový filtr?
Karel
Tuesday 17 April 2007 - 08:25:33 Citovat
Host
Minulý týden jsem měnil palivový filtr, byl do dvou třetin pěkně zanešený, i cukání při jízdě téměř ustalo. Nicméně včera, když jsem stál den z kopce předkem dolů, mírně nakloněný doprava, jsem nemohl nastartovat, tak mě napadlo trochu pustit auto z kopce a dostat ho do jiné polohy, kdy by na výtok z nádrže byl " uspaný", pomohlo to, a nastartoval jsem. Za jízdy auto už zase více cuká. Takže asi bude potřeba vyčistit nádrž, pokud mě nic lepšího nenapadne nebo někdo neporadí, tak ji koncem týdne budu muset sundat a vypláchnout, jinak to asi nepůjde. Pak dám samozřejmě vědět, jak se auto chová, neboť příspěvků, resp. dotazů, právě na cukání motoru je hodně, ale zatím jsem se nesetkal s názorem, že by vše mohlo pocházet, nebo alespoň zčásti pocházet, od nečistot v nádrži.
Roman K
Tuesday 17 April 2007 - 08:53:31 Citovat
Host
Cerpadlo jsi bral ode mne. Pokud je nejaky problem s cerpadlem prijed ke mne na diagnostiku a zjistime jestli chodi jak ma. Nevim odkud jsi, pokud to mas daleko do Brna, zkus na diagnostiku kde to mas nejbliz. Pokud ECU nepise zadny kod, je treba porovnat parametry z datoveho snimku - pozadovaný a skutecny zacatek vstrikovani (hodnoty mezi -2 a 4 KH pri volnobehu) a mnozstvi paliva (4 ... 10 mg/zdvih pri volnobehu). Hledani teto zavady je dosti slozite, vzhledem k tomu, ze se zavada projevuje jen nekdy a nepise se zadny kod. Pokud jsou predchozi hodnoty v poradku, je treba sledovat datovy snimek pri jizde v momente kdy se projevi zavada. Pokud se neprojevi zadne abnormalnosti a vse je v poradku, zkusil bych preprogramovat ECU, popr. bych zkusil jinou jednotku.
Vsecno co jsem popsal je treba delat v pripade, ze je v poradku privod paliva, tzn, ze jsou v poradku palivove trubky, cisty palivovy filtr a protoze Sintra ma taky podavaci cerpadlo paliva (na rozdil od jinych dieselu), tak i jeho bezvadna funkce. Mozna by bylo lepsi zacit timto, protoze cerpadlo paliva vytvori tlak paliva po otoceni klicku, proto auto bez problemu startuje.
Karel
Tuesday 17 April 2007 - 09:02:33 Citovat
Host
Díky za radu, jestl jsem to dobře pochopil, tak nejprve bych měl zajistit, aby vše bylo tv. čisté, potom teprve zkoumat funkčnost. Jsem z České Lípy, takže kousek cesty to mám, to by nevadilo, spíše je otázkou, jak dlouho by u tebe auto muselo stát. Teď bych dal nejprve vše vyčistit tady, nemáme tu značkový servis, ale už léta tu mám automechanika, kam dávám auta, mám trochu výkyvy v kvalitě, jako asi občas všichni, když jsem měnil čerpadlo, tak vše v motoru ( ne tedy nádrž) vyčistil. Čerpadlo jsem shodouk okolností sehnal v Brně jako repas.
Karel
Tuesday 17 April 2007 - 09:06:00 Citovat
Host
Promiň, já jsem špatně příspěvek přečetl, četl jsem, že názor na čerpadlo je od tebe, teď jsem to přečetl znovu, že čerpadlo je přímop od tebe, pouze mám dotaz, zda máš stejné číslo, jako to na kterém jsem vloni objednával čerpadlo. Díky.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1408 sec,0.1106 z toho dotazů.