• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Bouchání volantu
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Tomáą
Friday 25 February 2005 - 10:29:52
Host
Yper napsal ...
Jeątě bývá celý hřeben uloľen v gumových silentech - i ty se mohou vymačkat a uvolnit-ale nevím přesně.
Pokud jsi měnil čepy řízení, čepy na hřebenu, tak zbývá ten kloub na tyči k volantu(ten ale vůli nemá-píąeą), silentové uchycení a pak uľ asi jen vlastní hřeben-to je ale to poslední a měl by přeľít auto. Spíą bych se podíval na celou přední nápravu - je tam silentbloků hafo a jestli máą pocit, ľe kola ti jdou jakoby dopředu a někdy dokonce i při málo plynu ąkube při rozjezdu, tak to také dělají vymačkané silentbloky na ramenech a daląích částech spodku, na kterých jsou ta ramena uloľena.


perfekt, díky, nechám to prověřit.
Tomáą
Wednesday 02 March 2005 - 20:40:35
Host
Přiąel jsem na jednu zajímavou věc a chtěl bych sev Vás zeptat, jestli vám to dělá taky. Kdyľ si chytnu věnec volantu a začnu s ním lomcovat - mírně - ne ľe bych ho chtěl urvat....ale prostě ho chytnu a začnu s ním hýbat nahoru a dolu - a přitom taky tak trochu k sobě a od sebe - je to takový ten pohyb, kdy nasedáte do auta s naľíte se v sedadle ukotvit. - tak je v něm cítit jakoby vůle - ne moc, ale tak 1-2mm vůle bych to tipoval. a zdá se mi, ľe něco takového právě cítím, kdyľ přejíľdím přes ty hrboly. A dělá to bez ohledu na to, v jaké poloze mám volant naątelovaný. - mírně se při tom hýbe i ten sloupek volantu...ale jsou v rukách při tom hýbání cítit ty krásně vymezené vůle ..je to zásek nahoře - zásek dole ..ne ľe by se něco opíralo o gumu...kdyľ zaberu pořádně tak jo, pak cítím, jak se to začně opírat o gumu, ale pokud s tím jenom tak zápasím nahoru a dolu, tak tam ta vůle je. Dělá vám to taky nebo to mám nechat někoho rozebrat a mrknout na to ... a hlavně co na tom zkontrolovat ...? Nic jiného uľ mě totiľ nenapadá, protoľe náprava je OK. Volanty máme vąichni, tak mi prosím napiąte, jak je to u vás, a» se mám od čeho odpíchnout. Díky moc.
riwal
Wednesday 02 March 2005 - 21:25:34
Host
Tak mě napadá jestli to není cena za nastavitelný volant, já ho mám na tvrdo - neregulovatelný a nic takovýho nepozoruju.
Anonymní
Thursday 03 March 2005 - 07:21:10
Host
mno, to je prááávě to, co se snaľím zjistit, a kdybych si mohl vybrat, bral bych ten na tvrdo, ale to uľ nezměním, ale začínám si myslet, ľe je to tím, zvláą» na té verzi SPORT. Co uľ, no
Yper
Thursday 03 March 2005 - 09:25:18
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Nastavitelný volant mám, ale ohýbá se to aľ za vnitřním kloubem směrem k řidiči. Musíme si ale uvědomit, ľe máme posilovače řízení. Bez nastartovaného motoru se volant chová jinak a se zapnutým posilovačem také jinak-myslím tím vůle při otáčení volantu-jakoby dorazy.
Pokud se ale přejíľdění hrbolů přenáąí na volant a projevuje se to jeho poskakováním nahoru a dolů či do stran, tak uchycení tyče volantu od vnitřního kloubu směrem ke hřebenu je volné a důvodů je spousta. Vůle v hřebenu a vůle v ozubeném kole na volantové tyči (to by ale asi mělo vydrľet dlouho), uloľení volantové tyče v loľisku v prostupu karosérie do interiéru nebo volné uloľení celého hřebenu.
Pokus s tím máte problém a nevíte si rady, zajděte buď do Opela nebo k prodejci ND, který dokáľe dodat i díly na Opela a podívejte se na rozkleslené řízení v katalogu ND - je tam toho hafo.
Mírné »ukání do volantu budete při přejíľdění hrbolů cítit i v případě, kdy je vąe O.K. - ukazuje to na nějaký vadný kul. čep na nápravě nebo volné silentbloky, kterých je tam také habaděj.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2018 sec,0.1549 z toho dotazů.