• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Koupě Vectry 2,0D
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Tomas
Thursday 30 June 2005 - 23:08:25 Citovat
Host
Zdravím chlapy.
Uvaľuji o koupi Vectry s dvoulitrovým diesel motorem. Z Vektry jako takový strach nemám, ale s naf»ákem nemám ľádný zkuąenosti. Je to z roku 1997. Potřeboval bych poradit na co vąechno si dát bacha a co vyměnit nebo nechat seątelovat ventily, vstřiky, ľhavicí svíčky nebo co já vím co jeątě. Jo a jinak je ten motor v pohodě? Jako třeba 1,6 16V prej není nic moc (spotřeba oleje ...)

Díky moc za rady
riwal
Friday 01 July 2005 - 06:46:30 Citovat
Host
Jo bacha si dej, nekupuj ropáka. Kup si VeBe s motorem X20XEV a budeą spokojen. Opel v dieselu opravdu není ľádná výhra.
Máca
Friday 01 July 2005 - 07:53:02 Citovat
Host
Ahoj, já bych ten diesel tak moc nezavrhoval (protoľe ho sám mám), protoľe kdyľ se Ti nepodělá třeba čerpadlo, tak to tak zlé není(»uk,»uk).
Má to solidní spotřebu (často to honím průměr 5.6l, na dálku s rozumem 4,7l) a kdyľ to dáą do kupy (váhu vzduchu, EGR a podtlakový hadičky) tak to i jede.
Dej si pozor , známej má 2.0Di a uľ se mu začínají chytat lemy a spodek, doporučuji dovoz, ten rozdíl v údrľbě tam větąinou je. Jinak 60kW nejede ąpatně, 74 je o poznání lepąí, ale je tam vyąąí spotřeba a ta 60kW se dá úspěąně čipnout, protoľe jsou to koncepčně stejné motory.
Jestli máą na Octávii (fuj, to pohodlí....) tak si spíą kup ji, motory (suběktivní názor) mají lepąí. Na autě nemusíą snad ątelovat nic, prostě musíą sednout a to tě musí dostat do sedaček, kdyľ ne, něco je ąpatně a nekupoval bych to. Máme řetez - také úspora.
Yper
Friday 01 July 2005 - 08:21:33 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
2 Tomas: no, já zrovna mám Caravana 2,0Di (X20DTL) z roku 97, modelová řada 98.
Já ho mám ale uľ 2 roky, takľe přeci jen jsem na něm uľ něco udělal a zlepąil (né na motoru-zatím nebylo třeba). Pokud máą ątěstí, tak to je celkem výhra, protoľe spotřeba menąí a tah větąí - není ale na honění a prudkou akceleraci. Není to auto, kterému můľeą ihned po rozjezdu nakládat - musí se nejprve zahřát a pak můľeą jet sviľněji. Výměna oleje musí být častějąí.
Takhle staré auto v dieselu bych asi ale teď nekupoval - raději bych volil benzín - konstrukčně a i na díly jednoduąąí a levnějąí. Vyplatí se koupit diesel ve stáří tak do 5ti let se servisní kníľkou, kde vidíą, jak bylo udrľované a provozované - jsou zaznamenávány i kilometry!
Vzhledem ke srovnaným cenám dieselu a benzínu bych asi zcela určitě dnes koupil benzín.
Navíc tyhle diesely i 2,0Di jsou turbodmychadlové motory, takľe nevíą v jakém stavu je turbo - jaký jouda s ním jezdil a jak ho udrľoval.
Prostě obecně platí, ľe pokud se ti na dieselu něco podělá, zaplatíą víc peněz za opravu (min.1x tolik) neľ u benoąe. Motory jsou hlučnějąí - jsou tam díly, které nesprávnou údrľbou začnou vydávat víc hluku - multikára a v důsledku toho pak zase cálujeą praąule. Pokud bys tohle auto kupoval od děduly, co najezdil málo km a autu se věnoval, tak moľná, ale být x-tý majitel jsou vyhozené peníze.
Diesely jsou rodinná auta - jezdit a kochat se!
Volba 2 litr benzín ve stáří 8 let je menąí risk a méně peněz.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
tom
Friday 01 July 2005 - 08:31:02 Citovat
Host
Tak tak, benzín je benzín. Kdyľ uľ tady Riwal vychvaluje X20XEV, tak jen připomínám, ľe tady je pořád jeden na prodej http://vectra.xhosting.cz, kdyby sis to nakonec s tím dieselem nechal vymluvit...
Tomas
Saturday 02 July 2005 - 10:57:57 Citovat
Host
Děkuji vąem za rady. Moc jste mě nepotěąili. Je to v kombajnu a za 120 klacků, tak sem si myslel, ľe by to nebylo ąpatný. Kámoą má 1,8 16V taky 97 a taky v kombíku a je s tím náramně spokojen. A hlavně pro rodinu super auto, kam se hrabe Oktávka- (za ty prachy bych koupil akorát tak pěknej ąrot) _rendek . No tak teď nevím. Já spíą myslel, jestli po koupení do toho nebudu muset vrazit moc praąulí - vyměňovat vstřiky, svíčky nebo co se s tím dělá. ®e to má řetěz je výhoda - kolik vydrľí??
Díky

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1932 sec,0.1359 z toho dotazů.