• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Dovolená - strach z dojetí
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Máca
Monday 06 June 2005 - 23:40:33 Citovat
Host
Ahoj, vzhledem k tomu, ľe jsem nenaąel ľádné vlákno, dovolil jsem si zaloľit nové.
Dnes jsem se vrátil z Itálie. Mám ropáka DTL '97 a mám ho měsíc - docela risk. Aby toho strachu nebylo málo, hned kdyľ jsem vyrazili jsem po 10km trefil ve tmě kachnu - značka a mříľka poruąená(chudinka). Po 100km se mi rozsvítila kontrolka elektroniky (asi EGR, není 100% funkční), auto jsem musel chcípnout a nastartovat, to se mi stávalo jen kdyľ jsem jel do prudkého kopce.Byl jsem v rakousku a dost mě mrazilo, kontrolka se mi rozsvěcovala pravidelně do velmi prudkého kopce. Nemluvim o tom, ľe kdyľ jsem jel, auto do kopců líné jako veą(váha nová).
Cestou zpět mi odlítnul kamínek do okna (tak uvidím, jak se to rozleze). Prostě hrůza děs - auto mám 1měsíc, takový krásný auto(caravan VB), ale je moľný, ľe je tak líný 60KW (150tis. km) do těch kopců v alpách? Jedu kolem 130km/h a do kopců to zpomalilo na 90-100km/h a ani o píď víc.
Ahoj a pěkné bezproblémové dovolené
Aka
Tuesday 07 June 2005 - 06:43:57 Citovat
Host
Ahoj,
no, 60KW je na Caravan asi opravdu málo! Já jsem jezdíval sedanem 85KW (benzín) a nějaké kopce to fakt neřeąilo. Jeątě jsi nenapsal, zda jsem měl např. zaplou klimu?
Máca
Tuesday 07 June 2005 - 07:38:56 Citovat
Host
Klimu nemám. Kdyby jsem jí měl, stejně by jsem jí vypnul. Naątěstí jsem jí nepotřebovat, bylo dobré počasí 20°C v Aplách.
Ovlivňuje EGR výkon (můľe ho sníľit)? Vím, velmi otřepané téma, ale u ropáka, kdyľ mi nebude fungovat tj. nebude otvírat, mělo by to být ľivejąí. Nevím, zda se mám pustit do čistění sání, EGR je vyčiątěn.
Red_Dwarf
Tuesday 07 June 2005 - 07:45:14 Citovat
Host
Jé,Máco,já psal do rubriky Ostatní,a» mi porádí,na co si dát pozor,ale zatím se nikdo neozval.Taky se chystám do Itálie koncem měsíce.Kde jsi byl?Jaké jsou cesty?Já pojedu na sever do Rosolina Mare.Neznáą nějaký dobrý kemp za Salzburgem na přespání?
Budu ti vděčný,pokud něco o té cestě napíąeą.
Jinak moderátor snad promine,ľe to je o autech jen trochu
Red_Dwarf
Tuesday 07 June 2005 - 07:46:04 Citovat
Host
Jo jinak mám 1.8 16V,tak snad to tak líný nebude
benji
Tuesday 07 June 2005 - 09:02:40 Citovat
Host
Uľ jsem to psal v jiném vláknu - X20DTL/60kW je prostě na Vectru málo, nelze očekávat, ľe to pojede do kopce, zvláą» pokud jsi naloľenej.
EGR můľe mít částečně vliv, ale základní problém je v typu motoru - kde nic není (výkon), ani smrt nebere.
Máca
Tuesday 07 June 2005 - 19:00:09 Citovat
Host
To Red_Dwarf: Ahoj, byl jsem v Bibione (600km od hranic) a měl jsem dost strachu co se bude dít s autem. V Rakousku nás velmi lehce a rychle kontrolovali, v Itálii nic. Za průjezd tunely ... celkem 34Eur (tam i zpět), doporučuji vyjet ráno, mít s sebou dost vody a nejezdit v sobotu (střídají se tam turnusy, pak jsou dlouhé fronty).
Také je povinná (myslim) červená výstraľná vesta, která musí být v automobilu(ne v kufru), aby jsi mohl v případě poruchy vyjít s vestou na sobě (prý to rakuąáci kontrolují).
Bydleli jsme v apatmánu a dá se tam jet jen tak, dá se najít uľ od 180-200Eur/7dní, coľ se dá. Je v tom energie, kuchyň...docela dobrý a do 500-1000m od pláľe.
O kempu nevím, byl jsem tam poprvé a pořádně naloľenej (ľena+2roční ąpunt).
Motor máą dobrej, jsou tam dlouhý táhlý kopce, tobě se s tvým motorem pojede dobře.

To all: vyplatí se tam dát Intercooler, nebo přečipovat. Má to někdo z vás a na kolik to tak vyjde. Dík
Red_Dwarf
Tuesday 07 June 2005 - 20:46:10 Citovat
Host
to Máca:Díky moc.Já tam mám zajednaný apartmán.Myslel jsem na přespáni něco v rakousku,uľ jsem ale něco naąel asi za 18Eur včetně snídaně na noc na osobu,tak uvidíme.Snad to dopadne fajn.
Já bych maximálně přemýąlel o tom čipu.A taky si promysli,kam vąude budeą jezdit.Pokud občas na dovolenou a jinak spíąe kratąí cesty,tak zda se ti to vyplatí.Já jsem takový totiľ spíąe odpůrce různých úprav motorů:-)
Máca
Tuesday 07 June 2005 - 21:24:49 Citovat
Host
Ahoj, je pravda, ľe to DTL je slabé (měl jsem mondeo 1.8 16V a to jelo jak drak), ale na druhou stanu jsem ten výkon potřeboval poprvé, jinak jsem se s tím (se slzami v oku) smířil. Vzhledem k tomu, ľe jsem po Vectře koukal jiľ před dvěma roky, jsem rád, ľe jí mám moc se mi líbí, ale auto tak po roce měním, uvidím.
Jinak čip stojí min. 20000,- coľ není málo a ľivotnost klesá.
Já jsem těch 670km jel přes osm hodin s rodinou a třema přestávkama. V Rakousku o něčem nevim. Pěknou dovolenou a pozor na "fotografy", mohlo by to vyjít pěkně draho, dost v Rakousku měřili a brali na dálnici (130km/h).
Red_Dwarf
Tuesday 07 June 2005 - 21:44:03 Citovat
Host
To Máca:Tak to já to mám dál(920km).Co moře?Bylo čistý?
Jinak pokud je to za takový prachy,tak já osobně bych to nedělal.Při daląím prodeji se tím cena auta nezvýąí a taky záleľí jak dlouho si to chceą nechat.Pokud jezdíą na dlouhé trasy s plně naloľeným autem často,tak moľná,ale jinak...
Nechci tě od úpravy odrazovat,je to jen můj názor.A nebo si koupit třeba 2,2DTI,oni ty ceny aut jdou straąně dolů

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1426 sec,0.1126 z toho dotazů.