• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
špatný benzín
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
petrtom
Wednesday 11 May 2005 - 13:13:54
Host
Je to tak 14 dní co jsem zřejmě natankoval ąpatný benzín. Jsem z Jiľní Moravy okr. Hodonín a jezdím pravidelně do Prahy asi 300 km. Při natankování auto vůbec nechtělo táhnout bylo jak přiduąené a spotřeba přes 10l/100km jinak to jezdím do 7l/100km. Mam VeBE XE18 caravan 1997. I kdyľ jsem natankoval jiľ dvě nádrľe u Shell tak spotřeba ąla na 8l/100km a výkon se také nevrátil do původní podoby i kdyľ je to uľ mnohem lepąí. Chtěl bych se zeptat co se mohlo stát s motorem nebo jak docílit původního výkonu. Kdoví co do toho benzínu přidali? Prosím o radu dík.
pr»ka
Wednesday 11 May 2005 - 14:25:22
Host
No teď jde o to, jestli si nemyslíą ,ľe to bylo benzínem a je to jenom shoda náhod a je to něčím úplně jiným
Yper
Wednesday 11 May 2005 - 14:43:37
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Jsou dvě moľnosti:
1) Aubi byl naředěn technickým benzínem, který má jinou destilační křivu a jiný obsah lehkých podílů, jako je propan či hlavně butan, který lépe chytá od jiskry na svíčce a který také způsobí lepąí hořlavou směs (aerosol).Kromě jiného má také niľąí OČ, takľe pokud máą motor na BA95, tak by při podřazení mohly být slyąet (lidově) ventily, ale ve skutečnosti jsou to detonace (samovznícení) před HÚ a projeví se to ztrátou výkonu a samo ľe i vyąąí spotřebou.
2) Aubi byl naředěn naftou nebo petrolejem - to můľe být dokonce pravděpodobné a bývá to v důsledku chyby přepravce při stáčení do rezervoárů prodejce - splete si prostě komory na cisterně a do Aubi foukne naftu. To se projeví tím samým jako v bodě 1, horąími starty při studeném motoru a větąí kouřivostí - pokud nemáą navíc úplně nový katalyzátor s dvoulambdovým systémem, který motor omezuje ve výkonu podle obsahu nespálených uhlovodíků před a za ním.

Také teď vyąlo tiskem, ľe byly zjiątěny podvody v kvalitě AUBI a MONY - moľná, ľe jsi na něco podobného narazil - zasahuje to aľ na Moravu!

Nádrľ se musí vyjet (pokud se tak rozhodneą) a pak tankovat vľdy do plného stavu! I kdyľ budeą mítpak v nádrľi skoro čistou BA95ku, tak bude jeątě nějaký čas trvat, neľ vyčistíą katalyzátor a který ( v případě dvou lambd) přestane výkon motoru omezovat.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
petrtom
Wednesday 11 May 2005 - 19:00:46
Host
Dík za rady a vysvětlení. Byla to malá neznámá benzinka a navíc tam v době kdy jsem tankoval končil původní majitel asi si chtěl namastit kapsu naposled a já blbec jsem mu pomohl. Kaąlu uľ na malé bezejmené benzinky a budu tankovat jen u známých značek. Chybama se člověk učí a budu doufat ľe se to vrátí do původních hodnot. Projistotu budu měnit palivový filtr a svíčky coľ jsem chtěl stejně udělat. dík
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1930 sec,0.1500 z toho dotazů.