• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Opel VeBe X16XEL - cukání motoru na benzín i LPG
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
ludva
Saturday 01 March 2014 - 18:41:18 Citovat
Host
Ahoj.
Koukal jsem do předešlých odpovědí, ale odpověď jsem nenašel.
Můj problém je v tom, že jiř asi 2 měsíce občas motor zacukal, rozsvítila se diagnostika, ale motor zase běžel dár v pohodě. To se objevovalo v nepravidelných intervalech.
Jenže od včerejška auto dělá to, že když se rozjíždím a přidám plyn ( klidně i po přidání na 2 i 3 ), tak auto začne ukrutně skákat - přidá a zase úplně ubere. Pokud jedu třeba na 2 do velkého kopce, skoro ho ani nevyjedu, protože jakmile přidám, začne takto hopsat, je to opravdu strašný.
Dneska auto dokonce chvíli jelo jen na 3 válce.
Zdůrazňuji že to dělá to jak na LPG, tak na benzín. EGR mám zaslepenej, zapalovací cívka nová, MAP senzor zkoušen jinej.
Měl jsem to v servisu na diagnostice, která ukázala chybu vstřikování. Tak to ještě mechanik zkoumal za jízdy na notebooku a ten ukázal, že je prý chyba na 1. válci, že tam prostě jde palivo jak se mu zachce.
Tak konstatoval, že to bude nejspíše závada někde na kabelu, že se někde ukostřuje a že najít ho bude problém, že to může být i na několik dní.
Máte někdo jinou radu?
Moc dík, v pondělí bych měl zajet do toho servisu.
Martas
Saturday 01 March 2014 - 18:47:35 Citovat
Host
Co svicky a kabely ?

4 valec i kdyz jeden valec vubec nejede ma sice propad vykonu ale ne zas takovej jako ty pises.
Anonymní
Saturday 01 March 2014 - 18:51:11 Citovat
Host
Ty jsem nezkoušel, podle mechanika je prý problém v tom vstřiku paliva, že je to jasně vidět na notebooku při jízdě. A i to, že se to neprojevuje poklesem výkonu ale jakoby cukáním ( těžko se to popisuje ) - prostě přidám, auto se snaží zrychlit ale ihned v sekundě zase ubere, zase přidá. Vypadá to, jako když na křížovatce rychle pustíš spojku, jako když se neumíš rozjet. Pokud by to byla svíčka či kabel tak by to asi toto nezpůsobovalo?
Martas
Saturday 01 March 2014 - 19:06:52 Citovat
Host
Typictejsi priznak pri spatny funkci zapalovani nez cukani pri akceleraci neexistuje. Tipuju ze ty nacteny data mu udavaji data z detonacniho cidla ktere monitoruje nespravne spalovani coz muze byt zpusobeno predevsim zapalovanim.
Anonymní
Saturday 01 March 2014 - 21:26:42 Citovat
Host
Dík. Ty data podle mne četl z řídící jednotky LPG. Na notebooku se mu zobrazovali křivky benzínu, LPG a jak tam jde palivo a kdy. 2,3,4 válec dával palivo pravidelně a 1 válec právě že ne, dával jinak než ty ostatní. Jinak to cukání opravdu není jenom zacukání ( to taky znám ), tohle je prostě úplné lomcování s autem, musí to být vidět i z venku chodci.
ludva
Sunday 02 March 2014 - 11:54:48 Citovat
Host
Tak jsem zkusil jiné zapal. kabely - změna žádná. Tak jsem skouknul svíčky, jsou v pořádku, jenom pěkně černhé, jak to spaluje špatně. A něco na tom, že je problém v 1. válci asi bude, tam je svíčka černá nejvíc.
Marbulius
Monday 03 March 2014 - 20:51:43 Citovat
Host
Ahoj,
měl jsem ty samé příznaky na Zafire X18XE1. Po proměření a zkušební výměně snad úplně všeho se nakonec přišlo na to, že příčinou byla vadná váha vzduchu.
Anonymní
Monday 03 March 2014 - 21:45:32 Citovat
Host
Dík, ale podle mne na VeBe r. 1997 ale asi váha vzduchu není, ale třeba mě někdo opraví.
A jak to tak bývá, dneska jsem to tam odvezl a celý den to nic nedělalo. Tak jsem zase odjel s tím, že přijedu až se to projeví. A přitom to včera dělalo tak, že auto bylo skoro nepojízdné
Anonymní
Tuesday 04 March 2014 - 01:16:57 Citovat
Host
Odpojil bych LPG jednotku od vstřiků a zapojil jako u originál benzínu. Tím bych vyloučil chybu v LPG a pak bych konal dál. To že to dělá jak na LPG, tak na benzín klďánko totiž může dělat ta lpg jednotka...
ludva
Thursday 06 March 2014 - 09:07:31 Citovat
Host
Díky. To v servisu taky říkali, tak chtěli vyzkoušet tam dát novou ŘJ LPG. Bohužel jak jsem psal, když jsem tam přijel, nedělalo to. A od té doby zatím nic, takže ťuk, ťuk. Je to ale divný. 2 dny se s tím nedalo skoro jet a ted nic, doufám, že mě to nevypeče až budu někde daleko pryč.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.3874 sec,0.3116 z toho dotazů.