• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega exteriér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Čelní sklo-rada
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Nik
Sunday 02 October 2011 - 09:07:00 Citovat
Host
Potřebuji poradit.Kolem gumy čelního skla jsou puchýře-koroze.Abych to hezky opravil potřebuji vytáhnout čelní sklo ale co o to.Spíš mě zajímá jakým stylem to sklo drží na té kastli.Je tam přilepené a ta guma je tam jen na ozdobu nebo to drzí v té gumě jako třeba u felicie? Jinak kolik stojí ta guma?
D.J.
Sunday 02 October 2011 - 10:59:04 Citovat
Host
Dnes už má většina aut skla lepené a guma kolem má jen jakousi dodatečnou těsnící a estetickou funkci. Gumový rámeček se dá většinou zachránit nepoškozený a použít znovu, měl by totiž být na skle jen nasazený v nějaké drážce. Horší, když už to dělal nějaký "odborník" a tu gumu tam vlepil nebo dodatečně podlepoval třeba kvůli zatékání. Patrně ji pak při demontáži poškodíš a budeš muset dát novou. Ta může stát cca od 500,- až po pár tisíc záleží na konkrétním typu auta. V autoskloservisech se dá koupit někdy uni těsnící guma v různých profilech v metráži.
Jinak sklo se sundává tak, že se buď vyřízne speciálním zalomeným nožem, nebo ocelovou strunou. Struna na vyřezání skel se dá koupit celkem běžně, stojí max nějakou stovku. Musí se v jednom místě udělat do lepícího tmelu dírka, tou provléct strunu mezi rám a sklo a za pomoci někoho druhého vyřezat střídavým tahem (jak když dva řežou dřevo pilou).
Průser je, že riziko poškození skla, pokud to dělá sám úplný laik je dost velké. Sklo může prasknout nebo se odštípnout na hraně a z toho pak časem můžou přijít další komplikace.
Někdy se podáří část těsnící gumy v konkrétním rezavém místě sundat ze skla a odtáhnout na tolik, že to na nejnutnější ošetření stačí a pak zpátky nasadit.V každém případě dělat někde v teple, ztuhlá guma může stávkovat. Takže zvaž, jestli pár puchýřků stojí za to riziko,ideální je, když se kvůli poškození musí sklo stejně celé demontovat, to pak můžeš vyspravit a ošetřit celý rám okna úplně ideálně.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1352 sec,0.1101 z toho dotazů.