• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Astra g caravan 1.4 1998
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
petr
Friday 25 March 2005 - 21:41:57
Host
Zdaravím, rád bych se zeptal na tři věci
1 - po nastartovaní přibliľně 2-5minut hraje rádio (car300) bez problemu jen potichu, při zvýąení hlasitosti se zvuk cuka (chíly hraje chvily ne) děla to jak na radiu tak na kazetě.
2 - píská mi přední levý kolo, pokud sedim v autě, tak to nejde slyąet, slyąet to je jen slabě z venku, destičky se mi zdaji v pohodě
3 - vybruje mi volant a to zhruba od 130 do 140 km/hod, v servisu mi řekly ľe to je velikosti kol mám litáky 3 paprskova 15 195 na 60 kola jsou převáľeny a nic
Díky moc za radu
NIO
Saturday 26 March 2005 - 08:24:28
Host
add1) bud zalehly potenciometr na zesilovani, nebo zavada na elektronice

add2) je potreba to rozdelat a desticky musi chodit volne. a strhnout jim vsechny hrany nahore i dole. Musi volne chodit kluzaky trmenu.

add3) kola musi presne sedet na stredove dire naboje. muze byt vadny kord v pneu. nejaky cep.
K_P
Saturday 26 March 2005 - 15:37:53
Host
2 - To jsem řeąil také na 323.Říkal jsem si proč se na mě lidi dívají na ulici. Zjistil jsem to aľ náhodou kdyľ jsem popojíľděl s otevřeným oknem. Přesně jak píąe NIO je potřeba provést kompletní prohlídku brzdičů, destiček a brzdových pístků.
3 - Ne vąude kde je nápis pneuservis jsou profesionálové. Záleľí také na zkuąenostech a vybavení. To mi věř.
Bobík
Tuesday 29 March 2005 - 13:05:43
Host
ad3) Měl jsem podobný problém a to jsem si uľil (několikrát převáľení apod.) - celá chyba byla v tom, ľe kolo nesedělo na náboji zcela přesně. Stačí po zimě lehká koroze nebo jiný nachytaný bordel na dosedacích plochách (stačí málo - prach, sůl - zvláą» pokud jsou jiné ráfky na léto a zimu).
Takľe před montáľí dokonale očistit a případně vyrovnat (jemným smirkem nebo planľetou) dosedací plochy nábojů i kol a kola dotahovat rovnoměrně. A je pokoj. Pneuservisy nějaké čiątění větąinou vůbec neřeąí a naperou to tam. A v servisu jsou paka taky - velikost kol 15" - holý nesmysl. Já jezdím na to samém a dělalo mi to v zimě na 14".
Snad to bude ono - dej zprávu.
riwal
Tuesday 29 March 2005 - 13:08:49
Host
Naprostej souhlas s Bobíkem - vlastní zkuąenost !
PETR
Tuesday 29 March 2005 - 22:25:38
Host
tak sem sundal kola ocisti brzdy, ale zjistil jsem při protočeni kotouče ľe to spíą "vrľe" a line se to od loľiska a nebo od toho kloubu, ktery je u kotouče a je zakryt gumou (sory nejsem odbornik a tak to popisuji jak umim), po nasazeni kol se mi volant třepe misto od 130 do 140 tak od120 do 130 tak je zas zkusim sundat aľ budu mit roąku času a jeątě to zkusim lip očistit, mimochodem mi jeątě jeden kamarad říkal, ľe ty tři paprskovy kola vlastně nejdou nikdy perfektně vyvaľit, ľe je to dost pakarna, taky mi poradil k tomu radiu ľe by to mohla byt baterka, tak nevim zkusim ji přes noc nabit a uvidim
Bobík
Wednesday 30 March 2005 - 16:57:36
Host
Vyváľit lze vąechno, otáčí se to okolo jednoho středu a na ráfek jde dát závaľí kamkoliv na obvod a z obou stran. Jde o to, aby na vyvaľovačce byl stejný střed a usazení jako na náboji - tzn. stejné uchycení. ©rouby dotahovat postupně kříľem a s citem, aby k chybnému usazení nedoąlo, kdyľ jeden ąroub utáhneą rovnou nadoraz a ostatní aľ pak.
Ale pořád si myslím, ľe chyba je v usazení neľ vyváľení - z vlastní zkuąenosti - někdy sem to také přendaval 2x - ASTRA má skutečně kvalitní podvozek a kaľdá "blbost" je znát.
Co se týče kloubu (to s tou gumou), zkontroluj zda není poąkozená ta gumová manľeta. Můľe být prasklá i ve vnitřním záhybu.
Pokud to ale píská, zkontrolovat vůli na loľisku - zvednout kolo, druhý ti zaąlápne brzdu a zkusit vůli loľiska - minimální tam být musí, aby to zase nebylo přetaľené - nicméně to chce uľ nějakou zkuąenost takhle v ruce. Některá loľiska holt i pískají a jsou celkem OK - ale je to levé přední kolo - takľe těľká rada na dálku.
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1596 sec,0.1254 z toho dotazů.