• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Pokovene predne sklo a navigacia
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Csala
Saturday 16 May 2009 - 09:47:37 Citovat
Host
Zdravim vsetkych.
Obzeram sa po nejakej navigacii a okrem ineho som narazil na mensi problem: niektori vyrobcovia GPS navigacii pri svojich vyrobkoch uvadzaju, ze pri pokovenom prednom skle moze nastat problem s prijmom signalu navigacneho pristroja. V takom pripade sa umiestnuje samostatna antenka na strechu. A mne sa do strechy vrtat nechce, uz viackrat mi zo strechy na predchadzajucich autach antenu vagabundi odlomili. Teraz mam original zabudovanu antenu pre autoradio v zadnom skle.
Mate niekto s tym skusenosti?
Pripadne aku navigaciu by ste mi v dnesnej dobe doporucili? Zatial mam vyhliadnutu Navigon 2110MAX a MIO moov 360
Odkaz
Odkaz
A este ma zaujima funkcia RDS-TMC. Je to rovnocenne s dopravnym hlasenim beznych rozhlasovych stanic pri aktivovani tlacitka na autoradiu TP?
Diky.


[ Upraveno Saturday 16 May 2009 - 09:54:04 ]
Martas
Saturday 16 May 2009 - 10:07:03 Citovat
Host
Muj nazor je, ze je to "sichr" vyrobce kdyby to nekomu zlobilo. Muj GPS modul Nokia bez problemu funguje i prez strechu pod slunecni clonou u ridice a odchylkou cca. 20m (po meste se podle toho tak uplne orientovat neda ale mimo v pohode), takze si myslim ze pokovene sklo ten prijem zas tak omezit nemuze.
Insan!ty
Saturday 16 May 2009 - 11:12:48 Citovat
Host
Problémy dělá v praxi spíše vyhřívání předního skla. Připojit externí anténu jde k málokterým navigacím, dneska se od toho už ustupuje, naposledy jsem to viděl u modulů s čipem SIRF2, což je téměř dva roky zpět a dneska už asi není v ničem. RDS-TMC nevím, jelikož to u nás ještě není v provozu a v zahraničí jsem to nezkoušel..

Až teď se dívám mezi čím si vybíráš a hrůzou se mi naježily všechny chlupy na těle, prosím Tě navigonu se se vyhni jako čert kříži, něco tak pomalého jsem v životě neviděl, je to tak pomalé, že nejde ani posunovat mapu, odezvy v menu katastrofa, tohle není žádná "značková" navigace, i když z NONAME navigací je tedy nejlepší (lepší než EVOLVE, EU3C, GOCLEVER, PRESTIGIO..) ale i tak podpora vůbec žádná.. Mapové pokrytí zahraničí je slabé, na updaty map můžeš zapomenout u všech prodávaných naviagací, zdarma nedostaneš update u nikoho. Vlastně TomTom má teď u některých navigací kupon na dvouletý bezplatný upradte, ale to je vyjímka. Perličky s navigonem - na mapě najdou město, ale nedokáži k němu nplánovat trasu. Zvoliš si trasu mimo dálnice a klidně tě naviguje na první nájezd na dálnici. Na mapě jsou města, ke kterým nevedou žádné cesty..

Proti MIU nemám nic zásadního, oproti Navigonu funguje a dokonce i trochu naviguje, jen ovládaní je strašně kostrbaté, než si zvolíš cíl trasy, tak tím strávíš 5 minut nadávání nad nelogicky promyšleným menu.

Pár let s tím dělám, navigace okrajově prodáváme, cca 5 kusů týdně, (značky TomTom, Mio, Garmin, Navigon, Navon, Evolve, Holux, Dynavix, Asus, Aytobe) a jadnoznačně musím říct, že TomTom je nejlepší volbou, jednoduché intuitivní ovládání, výborná logika počítání trasy (lepší než MIO), lepší mapové pokrytí oproti MIU i ostatním,minimum reklamací a to jen na napájecí adaptéry do auta a ty nám pošlou obratem nové, aniž by jsme starý, vadný, museli posílat.

MIO se opravuje pouze na firmě VSP Data, neudu tady psát detaily, ale reklamace jsou dost problémové, spoustu věcí z absurdních důvodů zamítají a nechávají si zaplatit věci, na které nemají ze zákona v reklamaci vůbec nárok, arogatní jednání to završuje. Jedna perlička - my zašleme reklamované zboží k nim an servis přepravkou, platíme to samozřejěm na své náklady. Oni nám zašlou zboží zpět "bezplatně" ale naúčtují nám dopravu k nim, kterou jsme platii my.. Nebo další "bonus" značky MIO - při naviagcí do chorvatska nedokáže spočítat trasu, reklamovali jsme to na servise a výsledek? "Závada se projevila, ale výrobce o tomto problému ví a bude řešen v následujícím firmwaru. Datum jeho vydání není známo. Reklamace se zamítá." Ale na druhou stranu jsou i mnohem horší servisy, ale i spousta lepších. Noname navigace ani servisy nemají, reklamace řeší přímo dodavatel, většinou tedy výměnou, protože to neopravují.

Takže z pohledu prodejce a člověka, co řeší reklamace těchto značek, mohu opět jen doporučit TomTom a nejlépe verzi s kuponem na dvouletou bezplatnou aktualizaci map.

Nejlepší je vzít si do ruky navigace, nad kterými uvažuješ a vyzkoušet si je v praxi. Tady v elektroworldu je mají zapnuté a můžeš si je aspoň ošahta na prodejně, i tohle dost napoví o ovládání. Ale testu v praxi se to nevyrovná..

ps. teď mi došlo, že případné reklamace by jsi asi neřešil v ČR a kdo řeší reklaamce MIO v SR nevím, s tím žádné zkušenosti nemám. Takže tenhle negativ u MIA by vypadl..

[ Upraveno Saturday 16 May 2009 - 11:15:42 ]
Cesťák
Saturday 16 May 2009 - 13:36:05 Citovat
Uživatel #1134
Registrován: Thursday 24 May 2007 - 20:04:31
Příspěvků: 362
Můj švagr má TOM-TOM, nevím přesně jakou ale je to ten model před tím širokoúhlým a má u PEUGEOT 407 pokovené okno. Navigace nenalezne signál. Musí do ní zapojit extermí magnetickou anténu, kterou normálně přivírá do dveří. Moje navigace MIO u něj normálně funguje.
Je pravda, že se jedná o starší navigace, dnes už jsou asi na lepší úrovni.

Jedu za tebou chvíli a už mě dlouho ...

Vectra B Sedan Elegance Y26SE

Vectra C Karavan Cosmo Z30DT

dada
Sunday 17 May 2009 - 22:16:29 Citovat
Host
Astra G, izotermické okno. Garmin se SIRF III zcela v pohodě, GPS EVOLVE pro pda zcela v pohodě.
asi dle citlivosti, když jsem měl starou GPS od Sony tak se jí moc nechtělo.
Csala
Monday 18 May 2009 - 09:19:19 Citovat
Host
Tu som nasiel, jak funguje RDS-TMC na MIO Moov 310u Odkaz
mates
Monday 18 May 2009 - 09:45:21 Citovat
mates
Uživatel #39
Registrován: Sunday 09 November 2003 - 15:22:30
Příspěvků: 1953
Slyšel jsem, že pokovené přední dklo může rušit krabičky na mýtný, ale to nás netýká.
Když jsem měl externí BT GPS příjmač, tak jsem ho měl zavřenej v loketní přihrádce a přez to hlásil mobil plnej signál.
Značku navi bych volil TomTom, pokud by jsi chtěl navi do nějakýho PDA či chytrýho founu, tak taky TomTom a nebo slovenskej Sygic.
Jo a co se týče antény...předchozí majitel měl v autě nějaký HF, a anténa na to HF je na zadním okně nalepená (ten černej nesmysl nahoře uprostřed, asi je to nalepený a přenos signálu je přez sklo...nevím ale přesně, nesnažil jsem se to oddělat), tak třeba by to šlo vyřešit takhle a nemusí se nic vrtat, he?



Lexus RX 350
Honda Crosstourer
Csala
Monday 18 May 2009 - 11:14:58 Citovat
Host
Ja tam mam ale tretie brzdove svetlo

[ Upraveno Monday 18 May 2009 - 15:42:21 ]

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1933 sec,0.1429 z toho dotazů.