• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Držiaky detskej sedačky ISOFIX
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Laco
Tuesday 03 March 2009 - 12:35:55 Citovat
Host
Neviete niekto o možnosti dorobiť/ namontovať držiaky detskej sedačky ISOFIX do Omegy B ?
Laco
Thursday 05 March 2009 - 14:06:14 Citovat
Host
Rozmýšľam jednoducho prevŕtať za sedadlami ten profil a ohnúť 6mm drôt do tvaru U a na konci mať narezaný závit. To učko zaistiť maticami
freez
Thursday 05 March 2009 - 14:28:51 Citovat
Meriva MPV Enjoy Red Magma edition
Uživatel #316
Registrován: Sunday 13 March 2005 - 13:00:24
Příspěvků: 1620
Nedal by se ten isofix na vrakovišti vypreparovat např ze zafiry nebo podobného modelu cop už to má ? kolik pak si dával za dětskou sedačku s isofixem ?

Meriva MPV 2008 Z14XEP I Londýn I Paříž I Dovolená I Merivaclub
Hujer
Thursday 05 March 2009 - 14:40:34 Citovat
Host
Ono úplně nejdůležitější bude při samovýrobě umístění těch ok, aby to jako ISOFIX fungovalo. Takže jen provrtat karoserii by bylo velké štěstí, kdyby to vycházelo do spáry mezi opěradlo a sedák. Kdysi jsem viděl na německém e.bay isofix pro dodatečnou montáž, ale bylo to na Passata. Byla to vytvarovaná pásovina s těmi oky, která se přišroubovala ke karoserii. Určitě by to ale chtělo zespoda dát nějakou velkou podložku, aby se to nevytrhlo při nějaké nehodě. Kdyby k tomu, nedej bože, došlo a vyšetřovalo se to, byly by s tím asi problémy. Proto bych nedoporučoval bastlit a sehnat něco s homologací.
Laco
Friday 06 March 2009 - 08:10:00 Citovat
Host
Jasne, že najlepšie by bolo použiť nejaké hotové riešenie ale bohužiaľ nič také som nenašiel. Bezpečnosť je samozrejme na prvom mieste preto to chcem poriadne predimenzovať a poistiť. Za sedadlami je taký trojuholníkový profil dokonca sú tam vyseknuté nejaké otvory. Bohužiaľ umiestnenie nevyhovuje. Ono tie úchyty ISOFIX na sedačke sa dajú v dosť veľkom rozsahu nastavovať takže ak tie oká budu umiestnené medzi sedákom a opierkou tak by nemal byť problém.
Sedačku som nekupoval mám ju požičanú ale stála niečo cez 7000SK. Samotná sedačka ma možnosť pripevniť len pásmi ale základňa je ISOFIX. A upevnenie pomocou ISOFIX sa mi zdá spoľahlivejšie a pohodlnejšie.
radek28
Monday 09 March 2009 - 10:48:31 Citovat
Host
laco:no jen postøeh...vím že ISOFIX je nejbezpeènìjší øeèení ale dodìlávky bych osobnì nedìlal.Navíc když si vezmeš náklady tak investovat do základny ISOFIX takový nehorázný prachy(stejnì drahá jako sedaèka)se mi zdá na tak krátkou dobu jako zbyteèný.já to budu øešit pásem...

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1902 sec,0.1601 z toho dotazů.