• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra Hi-Fi :: Re: Nová SONY rádia a zapojení na palubní display atd.
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Jurash
Odeslal: Tuesday 08 July 2008 - 20:33:09
Zdravim, borci nemate nekdo zkusenost s novejsimi modely autoradii SONY a jejich zapojenim ve VeBe (mam r.v.11/96) + propojeni s palubnim displayem spolu napr. redukci: Adapter ovl. volantu + displej OPEL/SONY od Stualarmu a pod? Ovladani volantu nemám , takze resim jen ten palubni display bez PC. Radio CAR 300 mi uz prestalo vonet, tak bych rad vylepsil. VDO, Pioneer necu. Sony by se mi mooc libilo, ale modely radii co se na forech resili sou uz stare a neprodavaji se. Omlouvam se, ze oteviram castokrat reseny problem zapojeni neoriginal radia, ale asi su lama a neumím tu najit zádny poradny navod-vysvetleni a pod. Diky za jakékoliv reakce. Mejte se !
Poslední odpovědi
Meneator
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 21:10:15

Na ty redukci k radiu jsou u sony bezne 2 draty s konektorama, ktery jdou prehodit mezi sebou. Vsechno je popsany k navodu k montazi taktez prilozenemu k radiu. Pin budes muset v ISO konektoru prehazovat jen pokud budes chtit mit napajeny radio stale (i pri vypnutym klicku)
JardaB
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 20:48:15

Asi se musi prehodit 2 draty - permanentni a spinane napajeni, ale kdyz mas tu prodluzku staci precvaknout a spojit, nebo vycvaknout piny, pokud to jde. Tusim cerveny a ?, ale schema byva na radiu, taky na nich byvaji pojistky.
Jurash
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 20:00:24

Ja bych se jeste zeptal, kdyz pouziju ISO konektor co dostanu k radiu SONY a budu ho chtit zapojit do "podivneho ale ISO" konektoru OPEL, nebude tam problem s nejakymi piny a bude to hned fungovat? Nekde sem slysel nebo cetl, ze OPEL ma jinak napajeni na pamet a pod spinaci srinku a jiste piny se musi prehodit? Diky.
Meneator
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 15:26:12

Do vectry A a B jde vpodstate kazdy radio rozmeru ISO 1 (nefunguje ale info na displayi a ovl. na volantu). Nevim co to vlastne shanis.. Vectra ma takovou trochu divnou ale pres to ISO zastrcku... Vsechny blaupunkty co sem zatim v zivote videl (kdyz to nebyly historicky kousky ze 70. a 80. let) mely ISO konektory. Takze pokud ma ten blaupunkt co mas v zadu ten konektor kterej si myslim ze ma (klasika ISO), tak ti bude stacit redukce ISO-ISO samec-samice. (vpodstate takova iso prodluzovacka) Druha moznost je uloupnout u vectry z toho konektoru ten dil kterej nepasuje do radia- ale takovy veci nedelam a nerad je vidim. Redukce za kilo snad neni tak draha. U stualarmu ji urcite mit budou. Ja podobny veci kupuju vetsinou u DS Technik v praze - tim jim ale nechci delat zadnou reklamu. Mel sem to blizko a je spousta jinejch obchodu kde to maj.
Ondra
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 15:12:54

Tak to je dobře __;)
Aspoň míň starostí.
Tak tam můžu hoit svoje staré rádo Blaupunkta?
Jenže nevím kde sehnat zástrčku blaukpunt ISO.
VE 2 KRÁMECH SI JEN KLEPALI NA ČELO, TEŽKO JIM VYSVĚTLOVAT ŽE JSEM VE STARÉM AUTĚ NECHTĚL ŘEZAT DRÁTY ABY TO DALŠÍ MAJITEL NEMUSEL LETOVAT !buch
ALE JINAK DÍKY
Meneator
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 14:56:15

Tak to nemas palubni PC (bylo by ovladani na pacce steracu) ale jen TID (Triple Info Display). Udaje radia (RDS a pod.) se zobrazuji na miste kde mas ted datum. Kdyz je origo radio vypnute, je na displayi datum. Takze o nic neprijdes
Ondra
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 14:50:50

Takže pokuď chňápu dobře tak je to jeden displei no mě to teď ukazuje bez rádia, teplotu venkovní hodiny a datum, pokud zapojím neorigoš tak o to přijdu? !!(a)
Jsem myslel že tlačítka na volantujsou i na palubák, ale pak jsem našel na netu že by to muselo mít páčku stěma bočníma tlačítkama asi
Meneator
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 14:44:16

No, ptas se na takovy docela zakladni veci. Vetsina lidi je asi uz trosku lina odpovidat. No ale tedy k tvemu dotazu. Display mas nejspis jeden - palubni pc. Jeho horni cast ukazuje spotrebu, teplotu, prumernou rychlost apod. Jeho spodni cast ukazuje RDS a ostatni udaje pro radio (kdyz radio neni, je tam vetsinou datum, nebo nic). Pod tim jsou jeste hodiny. Ovladani na volantu sestava z 6ti tlacitek. U origo radia jsou 2 tlacitka pro ovladani hlasitosti, 2 jsou ladeni radia (pripadne pretaceni kazety, nebo prepinani skladeb na CD -podle zdroje), jedno je na volbu zdroje (radio nebo CD/kazeta) a to posledni uz si nepamatuju Takhle to funguje u origo radii (napr CDR500) tezko rict jak to bude pres redukci sony, ale nejspis stejne nebo velmi podobne.
Ondra
Odeslal: Thursday 10 July 2008 - 14:33:57

Možná oželím možná ne _;
Já totiž ani nevím na co to všechno je to co mám na volantu na každé straně mám 3 čudlíky, jedny jsou 100%na rádio.
Ale na co ty druhé??
Mám tam 2 displeje, ale ukazuje mi jen ten horní, nemám tam žádné rádio, ten druhj nemá nic ukazovat??

Jinak díky moc za info, moc lidi se tu posledni dobou do diskuzí nepoští (ner!

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0497 sec,0.0187 z toho dotazů.