• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega exteriér :: Re: čirá optika - problém
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
happy
Odeslal: Saturday 03 September 2005 - 23:05:49
kluci, mám na vás dotaz ohledně světel. Moc často v noci nejezdím a tak jsem je nepotřeboval, ale všiml jsem si, že mám paprsek světla ze světel více orientovaný na pravou stranu vozovky. Vidím krásně olemované obě strany vozovky, to je v pořádku, ale kužel světla na levé straně končí tam, kde na pravé straně ještě tak 5 metrů přesahuje. Je to takové nepřijemné. Koukal jsem na světla a zdá se mi, jako kdyby to levé světlo bylo více zapadlé dovnitř - ta vnitřní optika, co se celá hýbe. Snažil jsem se jí dorovnat nahoru - nastavovacím šroubem - šroubovákem, akorát jsem to samozřejmě posr... Vypadalo to pak jako světlo na pravé straně, ale protijedoucího by to muselo zákonitě oslňovat - na zdi to odráží světlo moc vysoko a stejně je to pořád orientované napravo. Světlo je nepoškozené zvenku a nastavování motorkem nahoru a dolu taky funguje. Akorát mě prudí, že olemování vozovky na pravé a levé straně nekončí ve stejné vzdálenosti, ale že napravo kužel světla končí cca o 5 metrů dál. A ke všemu za to může levý světlomet, ne pravý, protože když před něj dám ruku někde ve spodní části, tak ten přesah zmizí. Jak jsem psal, ta jeho vnuitřní optika je jakoby zapadlá, posunutá dolů a orientovaná napravo. Asi bude KO, co? Ale na STK neměli kecy a prošlo to normálně. Jak to tedy je? Je tam čirá optika, ne xenony.
Poslední odpovědi
Vraňoch
Odeslal: Thursday 08 January 2009 - 21:10:08

v tom bz problem byt nemel. Poznat to je (viz popisovany rozdil ve tvaru obrazce na vnejsim plexi) a kdo to vi, tak to pozna na prvni pohled, ale na STK kontroluji regloskopem, jestli to nesviti kam nema ... a toho se da (vetsinou) dosahnout. ... teda pokud nenarazis na nejakyho zvlast povedenyho vola ... (ner!
Anonymní
Odeslal: Thursday 08 January 2009 - 17:35:08

Dobry den Omegari.Co myslite moh bych mit na jedne strane cirou optiku od Helly a na druhe cirou od Depa?Na STK by to mohlo projid.Nebo ne?Ty svetla prece vypadaji uplne stejne,nebo se mylim?dekuji
Vraňoch
Odeslal: Monday 08 October 2007 - 21:42:37

JardaB: ne, ty svetlomety byly uz originalne urcene pro xenony. Ale vyrabi to asi nekde v garazi, takze co kus, to original. Prvni kus, ktery jsem zkousel vubec nesel seridit. Druhy kus seridit po upravach (zafixovani vybojky, atd.) sel, ale sviti opravdu min, nez Hella. Na prvni pohled je vyhodou, ze ma kovovou parabolu, ale ta parabola ma asi horsi odrazivost a hlavne uz popisovanou jinou geometrii (chybi ji horni a spodni cast). To se ale zrejme vyskytuje i u jinych aut, da se to poznat podle toho, ze pri rozsvicenem svetle je obrazec na krycim plexi ve tvaru "H", zatimco u plnych parabol je to vicemene kruhovy obrazec. Faktem ale je, ze parabola s takovouto geometrii musi svitit min. Co se tyka male svitivosti do stran, to ti asi neporadim, klidne to muze mit na svedomi nepresna geometrie paraboly, nepresne umisteni vybojky do ohniska paraboly nebo spatna geometrie cocky.
JardaB
Odeslal: Sunday 07 October 2007 - 18:30:41

Vraňoch: Z tvého příspěvku tuším, žes do DEPA xenony narval - po prekonani problemu to svitilo lip, nebo to proste nejde? Svetla mam, chtel bych je vylepšit, směrování světla je zda se OK, rozhrani je ostré (až moc, do strany je vidět kulový...), žárovky tam taky drží.
Vraňoch
Odeslal: Sunday 07 October 2007 - 18:04:30

Problemu ma DEPO vic, mj. napr. to, ze parabola je nahore i dole uriznuta, sviti tedy jen po stranach. Vysledkem je samozrejme cca 1/2 svetelny tok, nez u cele paraboly (napr. Hella). Taky ma cocku udelanou z buhvi ceho (typoval bych flasku od okurek), je oproti originalu zazloutla a urcite ma taky vetsi utlum svetla. V neposledni rade ma blbou geometrii parabola-stinitko-cocka, takze u nekterych kusu sviti rozmazane. Nevim jak u zarovek, ale u xenonu je taky uplne nefunkcni uchyceni vybojky v patici. Musel jsem to prisroubovat sroubkama, aby to drzelo. Jinak vybojka povypadla, posunula se mimo ohnisko a vysledne svetlo opravdu "stalo za to". Toz tak. Od DEPO ruce pryc.
JOB
Odeslal: Sunday 07 October 2007 - 12:51:44

Jinak problém těch světel DEPO je v tom že v tý čočce není kvalitní chromování ale spíš to vypadá jak pozink
Asi tam na chvilku vrazím spět ty starý a uvidíme co se dá dělat
JOB
Odeslal: Sunday 07 October 2007 - 12:42:04

JardaB napsal ...

Nezkousel nekdo prestavbovou sadu xenonu do DEPO cire optiky misto H1? Nekde tu byl snad odkaz za sadu za cca 3500, do toho bych sel, bo jsem zjistil cestou v noci z Olomouce, ze vidim uplny ho.no a bez dalkovych jsem jel cca 60 __;


Tak to by mě taky zajímalo,dával jsem sem odkaz na sadu za cca2700,- Odkaz
JardaB
Odeslal: Sunday 07 October 2007 - 12:36:45

Nezkousel nekdo prestavbovou sadu xenonu do DEPO cire optiky misto H1? Nekde tu byl snad odkaz za sadu za cca 3500, do toho bych sel, bo jsem zjistil cestou v noci z Olomouce, ze vidim uplny ho.no a bez dalkovych jsem jel cca 60 __;
Tomin
Odeslal: Wednesday 04 April 2007 - 21:54:35

Omega v normalni (ne cire) parabole ma 2x H1
Omega s cirou optikou ma H1 tlumene, H7 dalkove
nebo xenon tlumene a H7 dalkove

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0555 sec,0.0157 z toho dotazů.