• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega elektrika :: Re: ąpatný display palubního počítače O.B
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
bruno
Odeslal: Monday 23 May 2005 - 21:13:33
na omeze B ąpatně zobrazuje display pal.počíteče-chybí některé body.dá se to prý opravit.nevíte kdo to spravuje někde v okolí brna?
Poslední odpovědi
happy
Odeslal: Wednesday 25 May 2005 - 12:22:43

oni to taví strojem, ale ty můľeą pouľít vodivé lepidlo a pak to jeątě přejet lakem, který ti to vytvrdí.
Jakub
Odeslal: Wednesday 25 May 2005 - 11:08:47

Mě to taky blbne, displej vynechává sloupce a občas i řádky. vim jistě ľe je ąpatný vodivý pásek na straně desky ploąných spojů (kdyľ s nim v tom místě zehejbu, tak se mi chbějící znaky objevují a mizí). Nevíte někdo, jestli stačí jenom zkrátit vodivý pásek, odizolovat ho a přilepit na tią»ák? Případně čim je pásek připevněn od výroby, to je natavené nebo přilepené vodivým lepidlem? Dik
happy
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 19:53:26

jasná páka, vąak mně doąlo, ľe tobě to doąlo...
JardaB
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 19:41:09

Jasne, ze jsem myslel cely modul i s elektronikou, abych mohl zjistit v kterem miste je problem. Elektronikou se castecne zivim a funkce LCD je mi jasna.
happy
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 19:20:18

ale máą pravdu, ľe přímé připojení 12V na některý z vývodů přímo despleje znamená jeho smrt, ale to tu nikdo nechtěl.
happy
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 19:18:50

a jinak tento displej pracuje s DCV ne s ACV, ale při vysokové frekvenci, kterou generuje krystal na elektronice, je toto nápětí dávkováno přes multiplexor, nejedná se tedy o střídavé napětí, ale o napětí stejnosměrné, nebo si myslíą, ľe z 12V, co dává baterka si to řídící elektronika displeje mění na střídavé napětí? No to snad nemyslíą váľně, ľe ne? Vzhledem k tomu, ľe se jedná o LCD displej s podsvícením LED, tedy starąí model LCD displejů, tak je napájen výhradně stejnosměrným napětí, z toho ale také vychází problémy, které jsou spojeny s velkým příkonem a velkou tepelnou ztrátou podsvícení a tím praskání spojů na displeji a na ploąnáku s elektronikou. Díky tomu vznikají problémy s "vypadáváním" pixelů. Moľnosti, jak tomu předejít jsou asi 2. Za prvé je to sníľení intenzity podsvícení displeje to se dá udělat tím, ľe se sníľí podsvícení palubky, a nebo 2. moľnost, ty 5W ľárovky vyměnit za LED diody.
happy
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 14:44:57

on ale myslel displej i s e lektronikou a přivést na vstupní napíjecí kolíky řídící elektroniky 12V, ne na displej, boľe.
Jakub
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 13:42:54

JardaB napsal ...
Mam podobny problem (zatim to neni moc kriticke, ale oku nelahodi). Co jsem hledal tak se nabizi nekolik problemu a reseni:
- blby pritlak desky na paskovy vodic - pry pomuze vypodlozeni (pritlaceni) desky, to jsem zkousel, vysledek nic moc.
- pry se i podela ten paskovy vodic - nasel jsem nekde navod na nahrazeni dratky, ktere se lepi na kontaktni plosky displeje, to mi prijde dost zoufale pracne, ale mozna nejspolehlivejsi. Hlavne by me zajimalo, jestli se neda sehnat novy pasek, to by bylo asi nejlepsi, nevim jestli to neni postup vyse zminenych opravaru, ale pochybuji.?
- vzhledem k ostremu ohybu je asi mozne poskozeni vodicu i na strane u displeje - to je asi horsi.
Ted ale davam dokupy motor, az to bude, tak se na to zase podivam a promerim.
Nevi nekdo,jestli jde displej zkouset i na stole? tzn. jestli kdyz pripojim jen napajeni 12V tak neco zobrazi?

12 Voltů bych na displej v ľádném případě nepřipojoval, pokud bych ho chtěl jeątě někdy pouľívat. Je to totiľ LCD displej, ve kterém by se po přivedení stejnosměrného napětí zničily kapalné krystaly. Displej pracuje se střídavým napětím s vysokou frekvencí (řádově kHz) a jednotlivé znaky se zobrazují v multiplexním reľimu, tak jak to je běľné třeba u autorádií.
happy
Odeslal: Tuesday 24 May 2005 - 12:42:24

Random, aľ to budeą mít opravené, tak sem prosím tě na ně hoď reference, jak se jim to povedlo, ano? Dík. A» tu máme nějakou firmu v povědomí na Moravě, která to dělá, abychom nemuseli jezdit do Prahy nebo na Kladno.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0707 sec,0.0391 z toho dotazů.