• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega elektrika :: Re: OMEGA - nefunkční ABS ?
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Babula
Odeslal: Friday 23 November 2012 - 22:25:02
Dobrý den všem,

na můj problém/neproblém jsem tu nikde nenašel odpověd, proto jsem se rozhodl založit toto nové vlákno.

Na mém Oplu Omega B combi 2.0i 16V rok 97 výbava CD, mi asi nefunguje ABS.

Kontrolku ABS tam nemám, o veškeré poruchy se stará palubní PC a ten o něm nic nepíše (jen Bremsbelag - brzdové obložení, ale je tam nové), jinak tachometr funguje a nic neblbne, jen když třeba na sněhu nebo štěrku či asfaltu prudce zabrdím, ABS nereaguje - kola se prostě bloknou a není ani trochu poznat, že by kola brzdila přerušovaně nebo ''cukavě''.

Proto se ptám - čím to může být? Kdyby bylo něco s ABS, jak by se to projevovalo, když tam tu kontrolku ani nemám? Auto jinak ABS má na 100%. Jinak TC to mít asi nebude, navíc ani přesně nevím, co to znamená !!(a) Kdy se vůbec TC u Omeg používalo? v jakém roce a u kterého motoru?

Díky za rady.
Poslední odpovědi
Stepo
Odeslal: Wednesday 05 December 2012 - 09:34:12

Babula napsal ...

Vy jste na mně ošklivý.


Nebrec a napis, co s tim ve finale bylo.

Muj tip je vadne cidlo u nektereho z kol.
Babula
Odeslal: Friday 30 November 2012 - 23:15:15

Vy jste na mně ošklivý.
Meneator
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 13:38:51

Ja teda neuznam ze "je s tim moc velke s*ani", jak pises. Jinak bych musel uznat, ze bylo moc velke s*ani i s tim ti tu odpovidat. Stravil jsem nekolik hodin psanim veci, ktere by mel clovek se zakladnim povedomim o autech znat.

A skoro to vypada, ze ty si za tu dobu nestravil ani minuty tim, abys treba skutecne hledal, kde ty veci jsou, co delaji a jak resit jejich opravu.

To mates: No, clovece, statnice nemam !!(a) Ale uz me parkrat pekne pozlobilo...
Colommbo
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 09:45:02

Nechat v tomhle případě udělat diagnostiku je fakt moudrý, Babulo, už jsme ti to radili od začátku a nebylo to jen tak do větru, poznals to sám... A jen ještě malý přípodotek k čidlům opotřebení brzdových destiček - fungují na principu kontaktu zalisovaného v materiálu destičky, po jejímž sjetí se kontakt obnaží a propojí přes kotouč s kostrou a rozsvítí se kontrolní žárofka anebo objeví chybová hláška na PC. Pokud nejsou čidla osazena, nic se neděje, nic nesvítí a PC nehlásí. Může se ale stát, že se kablík od čidla prodře a spojí s kostrou a systém hlásí sjeté desky, takže máš-li kablíky od čidla z minula přerušené či poškozené, může to být tento problém.
mates
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 09:04:02

Ale jinak tahle poradna stojí za hovno, k čertu s ní !!(a)
Tywe já si na Omeze tak maximálně vyměnil desky a svíce, ale že maj desky čidla vím a jak vypadá jednotka ABS vím taky... Smysl věty "umím si na autě udělat vše, vím o něm skoro vše..." mi zůstává utajen __;
Meneator: woe ty jsi dělal státnice z ABS?
Babula
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 08:53:39

Jééé, tak to se omlouvám. Čidla ABS tam tedy mám, jen ten káblík k ním vypadal jak nějaká hadička oboum moc díky, asi už vím, odkud fouká vítr, ale asi to vážně rovnou vzdám a půjdu na tu diagnostiku. Je s tím moc velké s*aní, uznáte určitě všichni.

Takže ještě jednou děkuji a až bych zase potřeboval radu, byl bych rád, kdyby jste mi ohledně ABSka radily vy dva
Stepo
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 08:14:43

systemove konektory cidel ABS a brzdovych desek jsou uchyceny na vnitrku kastle prednich kol, tam jsou svorkovnice uchyceny na drzacich, melo by to byt snadno videt.

Zadni cidla ABS jsou u omegy na diferaku u vnitrnich stran poloos, drazkovani impulznich kol je jasne videt, stejne tak cidla ( jsou vlozena do kruhovych otvoru )
Meneator
Odeslal: Thursday 29 November 2012 - 02:00:47

Cidlo brzdovych desticek je destrukcni. Takze pokud desticky vymenis nez zacne svitit kontrolka, netreba menit i cidlo. Pokud uz kontrolka svitit zacla, alespon jedno z cidel bude potreba vymenit. Kontrolka mineno napis "bremsbellag" na palubnim PC.

Ridici jednotka ABS je schovana v modulu ABS.
Mel by vypadat asi takhle: Odkaz

cidlo abs je u naboje kola: Odkaz
Odkaz

Modul ABS je schovany v motorovem prostoru pod hlavnim brzdovym valcem:
Odkaz
(ano, opravdu je o ta vec s oranzovou nalepkou XC az uplne dole)

Co cerpa hydraulicke cerpadlo je na snade -hydraulickou kapalinu, tedy brzdovou kapalinu. Cerpadlo je soucasti modulu ABS, stejne jako ridici jednotka ABS.

Pokud jsi nenasel cidla ABS, bud jsi spatne hledal, nebo ti je z auta nekdo demontoval. Druhou oznost pokladam za krajne nepravdepodobnou, ale odpovedet si na ni muzes dost dobre jen sam, pokud se tam poradne podivas.
Babula
Odeslal: Wednesday 28 November 2012 - 22:00:13

Aha, no tak čidlo pro brz. destičky dám nové, dokonce jsem někde četl, že když se dávají nové desky, musí se dát nové i obě čidla, aby to pořád nepsalo tu chybu.

Opravdu se v tom přestávám orientovat. Ve předu i vzadu jsem žádné čidlo pro ABS ani památky po něm neobjevil jinak pojem ''jen samé brz. hadičky'' jsem myslel všeobecně u každého kola jednu, pochopitelně.

Když to nezprovozním, asi mi nic jiného nezbyde, než ta diagnostika... jen mně pořád trápí, kde je ta ř. jednotka pro to ABS. Už tu někdo psal, že je právě pod nádobkou na brz. kapalinu, jenže tam je pouze krabička, pod kterou jsou právě jen ty relátka, nic víc, a čerpadlo pro to ABS též nevím, kde je a vlastně ani co to je pořád tu jaksi od nikoho nemohu vyčíst, že by mi to někdo psal.

Chápu, že každý není bůh a neví o autech vše, ale přecejen třeba ty víš, o čem píšeš (třeba to hydr. čerpadlo), ale asi ani ty nevíš, kde se nachází. A taky by mně zajímalo, copak asi čerpá

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0654 sec,0.0235 z toho dotazů.