• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér :: Re: VB přestala topit
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
nebi007
Odeslal: Tuesday 19 October 2010 - 21:31:56
Zdravím Vás, přítelkyni přestala topit VB 2.0 16V - manualni ovladani topeni. Z průduchů fouká pouze vlažný vzduch, do poslední chvíle topila perfektně, tím bych vyloučil zanesený vnitřní vyměník (vykon topeni by se postupnym zanasenim vymeniku snizoval), ventilátor je také v pořádku, termostat jsem vymenil za novy, chladici kapaliny je dostatek. Zaroven s nefungujicim topeni prestala VB ukazovat teplotu - rucicka se nezvedne z dorazu. Nevite cim by to mohlo byt? Diky
Poslední odpovědi
Legend
Odeslal: Wednesday 20 October 2010 - 20:44:31

Propojené to určitě není, čidlo je úplně zvlášť a vede jenom do budíku, pro jednotku motoru je ještě jiné čidlo, jsou tam dvě.
nebi007
Odeslal: Wednesday 20 October 2010 - 19:55:38

Vyzkouším teplotu těch hadic, termostat jsem vyměnil hnedka jak to přestalo topit, tam snad problém nebude. Není topení nějakým zpusobem napojene na to teplotni cidlo? - treba kdyz prestane fungovat cidlo tak nespina topeni? Díky za rady
Legend
Odeslal: Tuesday 19 October 2010 - 23:41:50

To je zvláštní, příznaky by odpovídaly špatnému termostatu, ale když je nový... Zkus, jak moc jsou teplé vodní hadice, měly by pálit, že se na nich nedá udržet ruka, jestli budou mít nízkou teplotu, tak bych hledal chybu opravdu v termostatu. Pokud budou málo horké jen hadice vedoucí do topení, ale hadice od chladiče dost, tak je ucpaný výměník topení pod palubní deskou, ten by se mimo jiné projevoval i tím, že při první rychlosti větráku to bude topit trochu líp, než při maximálních otáčkách. Může nastat i kombinace dvou závad, špatné teplotní čidlo pro budík a ucpaný vyměník..
JOB
Odeslal: Tuesday 19 October 2010 - 23:39:39

No asi bych změřil teplotu chladící kapaliny , protože to vypadá že to prostě neohřeješ. Novej termostat neznamená dobrej.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0389 sec,0.0085 z toho dotazů.