• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér :: Re: kompresor klimatizace
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Aleck
Odeslal: Sunday 18 July 2010 - 17:48:33
Zdravím, souvisí nějak funkčnost kompresoru klimatizace a zatěžování motoru na volnoběh, když je vypnutá klimatizace? Díky.
Poslední odpovědi
lesak
Odeslal: Sunday 29 May 2011 - 21:25:32

Pánové kompresor na Oply se jmenuje celým názvem Delphi Harison V5 na různé modely Oplů (vectra,omega)se většinou liší jen zadní přírubou na vývod trubek.Jinak umím na kompresoru udělat kompletní GO za 2700kč (když není pryč cívka a bez demontáže z vozu).
Teknomax
Odeslal: Sunday 29 May 2011 - 20:22:04

Tak jsem se dneska v tom hrabal a zjistil jsem ze kdybych chtěl sundat tu kladku tak že bych musel zřejmě sundat silenblok abych se tam dostal k jednomu šroubu co je blbě schovanej, tak jsem se na to vyprdnul. Ale zjistil jsem že to asi dělá ten rambajz řemen. pač když jsem koukal kde je umístěný ten kompresor, tak je trochu posunuté, vůči té řemenici na klikovce. takže ten řemen jde trochu šikmo a dře tam o ten rantl co je na na tý řemenici na klikovce a to si myslím že bude dělat tu neplechu. posunuté je to zhruba asi o 3/4 drážky. tak přemýšlím jak to vyřešit, zkoušel jsem hýbat kompresorem, ale s tím hnout nejde ten tam je poměrně přesně chycený těmi šrouby. a nebo dát o něco slabší řemen pokud bych sehnal. a pak mě ještě napadlo sundat tu řemenici na klikovce a trošku na ní udělat na soustruhu náběh aby to nešlo přes tu hranu, ale to se vás chci optat jak se dá ta řemenice sundat, zda stačí povolit ty 4 šrouby co tam jsou nebo se musí povolit ten prostřední??
Stepo
Odeslal: Sunday 29 May 2011 - 18:35:29

Diky za tip, ten Teamec vypada zajimave....
RRAAFF
Odeslal: Sunday 29 May 2011 - 10:59:28

Firma Harrison dodávala kompresory do prvovýroby, můj už tam drží 14let. Většinou se používal Harisson V5 (je to vlastně firma delphi).
Tady mají kompresor taktéž za 5 tisíc, je to firma Teamec.
Odkaz
Teknomax
Odeslal: Saturday 28 May 2011 - 20:56:14

Dělá to s klimou i bez klimy to jsem uz zkoušel... teď mě ještě napadlo když jsme tam dávali ten kompresor zda tam je nějak zaaretovanej a jestli není trochu posunutej a ten řemen jde trochu šejdrem a pak to vydává takovýhle zvuky. zítra nebo jak bude pěkně tak asi zkusím vytáhnout tu kladku a nějak jí roztočit zda bude dělat rachot či ne... pěkně mě to štve člověk opraví konečně jednu věc a začně zlobit jiná...
Ten kompreosr za 5000,- se dá sehnat třeba na Odkaz ale je to nejakej harrison.. ja to měl přes známýho a ten to kupoval mam dojem od štangla a říkal mě že je prodejka 5700,- a mě to dal za tech 5000,-
Stepo
Odeslal: Saturday 28 May 2011 - 20:15:25

Kde je k mani novej kompresor za 5000 ?
Me dily na repas vyjdou na 3, takze bych rovnou koupil ten novej....normalne vyjde na 8...
Legend
Odeslal: Saturday 28 May 2011 - 17:19:54

Na řemenici kliky nic není. Ještě zkus jestli to řachtá s klimou a bez klimy
Teknomax
Odeslal: Saturday 28 May 2011 - 14:53:01

tak tam byl M22x1,5 jinak nakonec to dopadlo tak že jsme dali celej novej kompresor asi za cca 5000 od Delphi. tak to už pěkně běží. ten starej mam doma co jsme zkoušeli rozdělat, něco jsme rozdělali ale k tomu problému kde to mě utíkalo jsme se nedostali. tam by to chtělo asi rozdělat cely ten mechanizmus v kompresoru nebo je na to jinej fígl =)
Ale co mě teď začlo zas trápit tak že rachtá nejspíš ta napínací kladka na tom drážkovém řemenu co pohání alternátor,klimu a posilovač. ale taky to nepoznám určitě. pač když to poslouchám tak mě to příjde že to jde buď z tej kladky nebo od řemenice na klikovce. když točím samostatně kladkou rukou tak trochu jako řachtá ale né zas tolik když běží motor, a zas pokud sundám řemen z tej řemenice na klikovce a pustím motor bez řemenu tak to taky nedělá, tak netuším kde vlastně může být problém. já bych spíš svedl na tu kladku. na tý řemenici na klikovce snad nic takovýho není co by řachtalo ne????
Teknomax
Odeslal: Monday 09 May 2011 - 22:33:10

šikovnej jednoduchej stahováček _; závit pak změřím měrkami a něco stvořím =) Díky moc za rady

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0978 sec,0.0604 z toho dotazů.